Novi Sad prodaje "srebrninu" kod Spensa

Zavod za izgradnju grada raspisao je javni oglas za prodaju parcele od 32.948 kvadrata pored Spensa po ceni od 2.593.440.711,4 dinara.

Konkretno je na prodaju dat prostor koji obuhvata sadašnje teniske terene, pomoćni stadion, prostor za atletske treninge i parking.

Ovo je najveća prodaja nekog placa u Novom Sadu u poslednjih nekoliko decenija, a ujedno i najviša cena koja se ikada tražila za neko gradsko građevinsko zemljište. Koliko je to velik iznos govori činjenica da je Merkator 2003. godine za zemljište koje se nalazi dijagonalno od Spensa, a koje je tri puta manje, platio 272 miliona dinara i taj prostor dobio u zakup na 99 godina.

Na parceli koju Grad prodaje planirana je izgradnja objekta visine do pet spratova, koji bi služio za poslovne aktivnosti uz moguće sportsko-rekreativne sadržaje. Kako se navodi u oglasu ZIG-a, kupac i budući investitor će imati obavezu da raspiše arhitektonski konkurs za izgled budućeg objekta. Licitacija će se održati 20. aprila u 12 časova u sedištu ZIG-a.

Podsetimo da se zbog prodaje ovog zemljišta portekle sedmice oglasila opozicija koja je navela da lokalna vlast prodajom "gradske srebrnine" puni prazan budžet, koji je ispražnjen jer se preko četiri milijarde dinara preusmerava za gradnju industrijske zone Sever IV za potrebe američke fabrike autodelova "Lear", što je SNS demantovao.

Autor: 021.rs

  • Srba

    19.04.2016 11:35
    Kmeeee
    Autonomasi mozete samo da kmecite ahahahahahaha....
  • Iskreno

    19.04.2016 11:26
    Ovo su vec planirale NS demokrate, samo nisu stigle da odrade. Jos za vreme njihove vladavine se pricalo o Delta trznom centru bas na toj lokaciji.
  • djosa

    07.04.2016 10:51
    novi sad...
    ...smrad grad!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti