Novosađanka istovremeno na opozicionoj i na listi koja podržava vlast

Ivana Veljović Pereula iz Treće Srbije, uspela je da bude na dve izborne liste, i to na jednoj koja podržava vlast, i na drugoj, opozicionoj listi.
Naime, ona je kandidatkinja za poslanicu u republičkom parlamentu na listi "Složno za Srbiju - Narodni savez - Glišić - Parović", koja predstavlja opoziciju aktuelnoj vlasti. Međutim, na lokalnim izborima za novosadsku skupštinu, ova Novosađanka se nalazi na listi Srpske napredne stranke.
 
Ona potvrđuje da je kandidatkinja na izborima, a da će birači odlučiti ko je opozicija, a ko vlast. "Moja stranka će biti principijelna", navodi Pereula.
 
Prema njenim rečima, Treća Srbija je svakako opozicija SNS-u, zbog čega i izlazi na republičke izbore samostalno. Na pitanje šta će se desiti ukoliko uđe u oba parlamenta, kratko je rekla da će "o tome odlučiti njena stranka". Na listi za poslanike Narodne skupštine, Pereula se nalazi na 27. mestu, dok je na listi SNS za gradsku skupštinu na 26. mestu.
 
Predsednik Treće Srbije, Miroslav Parović, ovaj potez objašnjava time "da podržava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, ali da ne podržava premijera Vučića".
 
"Podržavamo Vučevića za gradonačelnika, jer smatramo da je radio dobar posao i najbolji je kandidat za to mesto. Nismo hteli da glumimo lokalnu opoziciju jer smo zajedno sa SNS na vlasti u Novom Sadu četiri godine. Opet, republička vlada svakako nije bila dobra", kaže Parović.
 
Autor: Blic
Foto: Treća Srbija
  • A

    24.03.2016 11:56
    što
    "A što ne bi moglo" kad joj je muž takođe kadar Treće Srbije-elektro fakultet (zaposlen u Informatici) na čelu Upravnog odbora Kulturnog centra, đe je tu veza i pamet-NIĐE.
  • Blajv

    23.03.2016 22:30
    @Деки НС

    Jao vidi koga su pre vremena pustili s terapije...
  • glupi

    23.03.2016 21:14
    Clanovi sns Su potpisivali listu za republiku za parovica i glisica a da niko nije ni viswo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti