Krivična prijava protiv kradljivca table

Zbog nestanka table sa imenom predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića kod mosta u Vrbasu, policija je podnela krivičnu prijavu, kaže portparolka novosadske policije Mileva Tomić.  
Zbog nestanka table sa imenom predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića kod mosta u Vrbasu, policija je podnela krivičnu prijavu, kaže za Radio 021 portparolka novosadske policije Mileva Tomić.

"Vrbaska policija podnela je krivičnu prijavu protiv nepoznatog izvršioca zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari kako je nadležno tužilaštvo okvalifikovalo ovaj dohgađaj", kaže Tomićeva. Sada se radi na tome da se pronađu počinioci.

Tabla je nestala jutros, a policija u Vrbasu obavila je uviđaj nakon poziva iz naše redakcije. Ustanovljeno je da je tabla, postavljena sredinom prošle nedelje, odvaljena. Na prilazu mostu iz pravca Novog Sada od jutros stoje samo stubovi na kojima se tabla nalazila.

Direktor Direkcije za izgradnju u Vrbasu Davor Krmpot kratko je izjavio za naš radio da nema takvu informaciju. U Vrbaskoj policiji jutros takođe nisu znali šta je sa tablom, kao ni u Pajtićevom kabinetu.

Kada su tablu postavili iz Direkcije su saopštili da su mislili da je "pošteno navesti ime onoga koji im je pomogao da konačno reše taj veliki problem." Premijer Pajtić tada je izjavio da bi na tablama trebalo da budu imena neimara i arhitekata, nakon čega je molio da se njegovo ime ne stavlja na table jer "živim ljudima, običnim smrtnicima tamo nije mesto" i dodao da političari ne ulažu svoj novac, nego javni, iz budžeta.

Iz javnog vrbaskog preduzeća su se posle napisa u medijima javnim saopštenjem izvinili Pajtiću jer, kako kažu, nisu znali da će tekst na tabli biti tako protumačen u medijima.

Pokrajinski premijer je pre nešto više od nedelju dana svečano predao na upotrebu pešacima i vozačima ovaj most, proširen sa po tridesetak centimetara sa obe strane, a lokalna samouprava je u znak zahvalnosti postavila tablu sa njegovim imenom.

Na tabli je pisalo "Sanirani drumsko-betonski most predao je na upotrebu građanima Vrbasa predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić".

Table sa imenom Bojana Pajtića nalaze se na Dečijoj bolnici kao i na novom Studentskom domu u Novom Sadu. (V. Đurić)

  • Gajo

    25.09.2010 08:17
    Predlog
    Pajtić bi mogao da da dobar primer štednje tako što bi, umesto da pravi novu tablu, svaki dan neko vreme sam stojao ispred mosta.
  • @Gaga

    25.09.2010 06:58
    Bitno je da nije student
    Ne treba, Gago, proveravati sta je sa onom u studenstkom centru. Verovatno nije nestala.
    Preplaseni jazavac kaze da je skinuta ona u decijoj bolnici. Nesone kaze da student nije zapalio zito.
    Ako student nije zapalio zito onda nije ni skidao tablu u studentskom centru posto je na raspustu. Neko drugi je to ucinio.
    Verovatno ce to Sicer resiti.
  • Opet

    24.09.2010 10:52
    Opet
    Sada će Boki morati opet da se slika i biće mu teško i neprijatno :)

    Zašto ga drug Čanak ne pita "gde su naši novci i na šta se troše?" :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti