I ove godine bez novih autobusa?

Tender Gradskog saobraćajnog preduzeća za nabavku 15 solo autobusa odložen je, jer je jedan od ponuđača uložio prigovor Komisiji za zaštitu prava ponuđača.  
Tender Gradskog saobraćajnog preduzeća za nabavku 15 solo autobusa odložen je, jer je jedan od ponuđača uložio prigovor Komisiji za zaštitu prava ponuđača.

Ukoliko tender i bude obavljen do kraja, pitanje je da li će ove godine biti novih autobusa u javnom prevozu. Nije poznato ni koliko će se čekati na odgovor iz republičke Komisije o ovom prigovoru.

U Gradskom saobraćajnom za Blic nisu želeli da komentarišu ovo odlaganje, a kao dobar primer su naveli da su uspešno otvorene ponude za kupovinu šest mini buseva, kao i tender za nabavku novog sistema naplate karata.

Novac za ovaj sistem obezbeđen je iz gradskog budžeta, dok bi 15 autobusa trebalo biti kupljeno na lizing. Zbog propalih tendera GSP poslednje dve godine nije kupio nijedan autobus.

  • odskora u Kanadi

    07.10.2010 17:54
    Bitno je...
    da je sadašnja gradska vlast promenula i zamenula vozni park svojih službenih vozila novim, istini za volju baš i nisu morali!...a to što za vreme njihovog manadata nije kupljen ni jedan novi autobus za GSP, to oni nazivaju domaćinskim poslovanjem i ekonomičnim upravljanjem gradskim budžetom...
  • zokac

    30.09.2010 16:02
    Pitanje
    Ako mozete sada da objavite na sajtu kako je prosao tender za elektronski sistem naplate raspisan od JGSP Novi Sad ?
  • B

    26.09.2010 01:58
    Zakon o javnim nabavkama
    Ovaj zakon je izuzetno loš jer s jedne strane dovodi do ovakvog otezanja sa nabavkama koje su bitne za ceo grad, a sa druge strane ne može da spreči korupciju. Jedino što je efikasno protiv korupcije je da policija ima svog čoveka koji će da pokuša da ponudi mito i da tako raskrinka bandu. Nažalost, tada bi na scenu stupilo naše "reformisano" pravosuđe i od svega ne bi bilo ništa. Ne verujem da će GSP kupiti ijedan bus pre no što se promeni "ekipa" na nivou Grada i u samom preduzeću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti