Uklonjeni grafiti sa SNP-a

U okviru velike akcije čišćenja kulturno-istorijskih objekata u gradovima širom Srbije, očišćena je i fasada Srpskog narodnog pozorišta.

- Živimo u vremenima kada su, nažalost, ulaganja u ustanove kulture izuzetno mala i nedovoljna da bi se one mogli održavati na adekvatan način. Izuzetno smo zahvalni na pomoći i što će za 155. godinu rada pozorište zablistati u punom sjaju - naveo je upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Milosavljević.

Ovu kampanju kompanija Unilever sprovodi treću godinu zaredom i do sada je očišćeno 15 spomenika i drugih površina u gradovima širom Srbije. Nakon fasade Srpskog narodnog pozorišta, tokom aprila i maja biće očišćeni spomenici kulture u Topoli, Zrenjaninu, Negotinu i Pirotu.

Radovi na čišćenju izvode se pod stručnim nadzorom konzervatora, a spomenici će biti tretirani posebno pripremljenim sredstvima propisanim strogim pravilinicima o konzervaciji i zaštiti materijala.

Autor: 021.rs

  • Jan

    02.04.2016 10:56
    plakati
    Treba postaviti velike prazne plakate od dva i po metra po celom pozoristu, tako da niko ne moze da pise i crta po zidovima, vec samo po plakatu, koji bi se posle lako skinuo i zamenio novim. A sta fali postaviti kamere okolo i pecati uzivo osobe koje svrljaju i odma poslati u policiju.
  • WTF

    01.04.2016 15:44
    vec vidim grafit "dzaba ste krecili " veceras ... pola cirilicom pola latinicom :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.