Salon knjiga i izložba umetnosti do 18. aprila na Novosadskom sajmu

Salon knjiga i izložba umetnosti "Art ekspo" otvoreni su danas i traju do 18. aprila na Novosadskom sajmu.
Najviše izlagača knjige prodaje u pola cene, a mogu se naći i naslovi za svega 100 i 200 dinara. 
 
Ovogodišnji laureat nagrade "Laza Kostić" je Miodrag Kajtez za roman "Izložba", a priznanje mu je uručeno danas. Kako je Kajtez istakao, dobio je nagradu nazvanu po najdražem mu čudaku u srpskoj književnosti.
 
Na Salonu knjiga biće obeleženo više značajnih jubileja: 175 godina od rođenja Laze Kostića, tri decenije od smrti Miroslava Antića, deset godina od smrti Duška Trifunovića, vek od smrti Petra Kočića i četiri veka od smrti Šekspira. Kako se očekuje, publika će imati priliku da se sretne s dobitnicima Ninove, Zmajeve, Andrićeve i Sremčeve nagrade, kao i s laureatima nagrada "Meša Selimović" i "Branko Ćopić". 
 
Na sajmu "Art ekspo" publika ima priliku da vidi 11 tematskih izložbi. Jevrejska opština Novi Sad je pripremila "Spomenike minulog vremena" i kroz 44 akvarela prikazuje sinagoge u Vojvodini. Nekada ih je bilo 76, a sada su ostale tri, u Subotici, Novom Sadu i Zemunu. Pored toga upriličiće i dvojezičnu izložbu "Holokaust u Srbiji". Muzej grada Novog Sada nastupa sa tri izložbe, a centralna postavka je "Srpska crkvena grafika XVIII veka".  
 
Totalnu rasprodaju umetnosti "Publici na noge" organizuje "Šok zadruga". UPIDIV će nastup iskoristiti da predstavi izložbu UPIDIV 50 godina "Na ramenima velikana".
 
Kapije Novosadskog sajma otvorene su od 10 do 19 časova, a ulaz je i ove godine besplatan.
 
Autor: 021.rs
  • Detelinarac

    15.04.2016 11:56
    Gorko
    Sramotan sajam, svake godine sve je gore
  • Popaj

    15.04.2016 08:25
    Bio. Besplatan je upad, može se ponešto pronaći. Najtoplije preporuke za sveže izašlo izdanje Popaja na štandu Komika.
  • ....

    14.04.2016 01:35
    ....
    Vasi komentari vode samo jednom a to je da citiram patrijarha Pavla: Svako vidi ono sto zeli da vidi! Ja idem...da obidjem sajam, standove, da gledam ljude, bajate ili nove naslove, i Crnjanskog i Zorannah i Dostojevskog i stripove...i bas me briga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti