Bajić: Direktori gradskih preduzeća da odgovaraju svojom imovinom

Dušan Bajić zvanično je predstavljen kao kandidata Lige socijaldemokrate Vojvodine za gradonačelnika Novog Sada.
On je naveo da će nova gradska uprava tražiti od svih direktora javnih komunalnih preduzeća da svojom ličnom imovinom garantuje rad preduzeća kojim rukovode. 
 
"Direktori će odgovarati ukoliko dovedu preduzeće ili ustanovu u lošiji finansijski položaj nego kada su ga preuzeli. Na taj način će rukovođenje prihvatati samo stručni ljudi", rekao je Bajić i dodao da će se njihov rad kontrolisati svakih šest meseci na redovnim sednicama skupštine grada.
 
Bajić je istakao da će gradska uprava stavljati samu sebe na proveru kod Novosađana. Kako kaže, ako ta uprava dobije manji broj glasova nego na izborima, oni će istog trenutka podneti ostavku i prepustiti rukovođenje grada nekom drugom.
 
  
 
Na pitanje 021.rs šta misli o gradnji Galensove trinaestospratnice u centru grada, Bajić je poručio da je njegovo privatno mišljenje da ta zgrada ne treba da se gradi.
 
"O tome da li treba da se gradi ili ne, konsultovao bih se stručnjacima, ali mišljenje građana je vrlo važno. Trenutno je njihov odjek da ne treba da se gradi i ja mogu da složim sa njima, i uvek ću se složiti ako je to mišljenje većinsko", istakao je Bajić.
 
Na konstataciju da se LSV još nije oglašavala povod ovog slučaja, kandidat za gradonačelnika je poručio da bi to trebalo pitati partijske organe, jer je on samo menadžer. "Svih dvanaest odbornika LSV je svoj stav o promeni regulacionog plana pokazalu u Skupštini grada", kratko je prokomentarisao Bajić. 
 
Dušan Bajić je finansijski direktor u LSV, a trenutno je na čelu Razvojnog fonda Vojvodine. Pre toga je bio direktor Spensa od 2000. do 2004. godine, a potom i "Tržnice" u periodu od 2008. do 2012. godine.
 
Autor: 021.rs
  • Naivna

    07.04.2016 00:18
    Ha ha ha
    A kolika je ta Vaša privatna imovina g-dine Bajiću kojom odgovarate za gubitke JP?
  • lalans

    06.04.2016 22:29
    naopako
    pa pitajte zaposlene r.f.v kakav je domacin,on nije ni za perlez a ne novi sad
  • NSađan

    06.04.2016 21:23
    Bravo
    E konačno da se kandidovao i neko ko se razume u vođenje grada. Za one koji ne znaju, ovog čoveka je Borko Ilić iz DSS-a pohvalio 2012. nakon prekomponovanja vlasti, rekavši da je jedino u firmama koje je vodila Liga, rukovođeno domaćinski. Bravo još jednom, Novi Sad zaslužuje kompetentnu osobu na mestu gradonačelnika, osobu koja će se baviti realnim problemima u gradu, a ne visokom politikom. Novi Sad je pred kolapsom, zadnji je trenutak da se stvar preokrene. Ako Bajić bude vodio grad kao što je vodio Spens i Tržnicu, to će biti dobar početak...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti