Pored Spensa će se graditi još veći tržni centar

U Zavodu za izgradnju grada u sredu će se održati najveća prodaja jednog placa u Novom Sadu u poslednjih nekoliko decenija.

Naime, Grad je ponudio na prodaju parcelu od 32.948 kvadrata pored Spensa po ceni od 2,5 milijardi dinara. Za sada nije poznato koliko ima zainteresovanih za ovu lokaciju koja obuhvata sadašnje teniske terene, pomoćni stadion, prostor za atletske treninge i parking. Budući vlasnik će tu moći da sagradi poslovni objekat, u osnovi tržni centar, do visine od pet spratova ukupne površine od 115.318 kvadrata, što je veći prostor od Spensa (koji ima 85.091 kvadrata).

Prodajom ovog zemljišta, koje je u javnosti prozvano "gradskom srebrninom" zbog njene vrednosti, biće omogućena izgradnja ogromnog tržnog centra pored već postojećeg gradskog Spensa i privatnog Merkatora.

Direktor Spensa Aleksandar Šukić za 021.rs tvrdi da nije upućen u detalje prodaje gradske parcele pored Spensa, koja obuhvata terene zajedno sa parkingom ovog sportskog i poslovnog preduzeća.  

"Pošto je Spens gradska firma, o tome odlučuje Skupština grada. Mi možemo samo da se nadamo da će neki procenat od prodaje biti uložen u ovaj sportski centar", naveo je Šukić povodom toga što će Spens dobiti direktnog konkurenta u izdavanju lokala i ostati bez parkinga.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar kaže da će jedan deo od prodaje parcele morati da bude uložen u renoviranje Spensa.

"Smatramo da je neizostavno da jedan deo tih sredstava bude investiran u Spens, jer je on simbol Novog Sada. Neophodno je da se napravi investiciono ulaganje što će dovesti do povećanja sadržaja koje Spens ima, jer on mora biti konkurentan ne samo sportskim objektima, nego i drugim tržnim centrima", izjavio je Svilar.

Prodaja "gradske srebrnine" održaće se sutra u 12 časova u Zavodu za izgradnju grada.

Kako je opozicija reagovala na prodaju ove parcele, i kako je SNS reagovao možete pročitati OVDE.

  • Marko

    22.04.2016 15:52
    Ns
    Mislim da je doslo vreme za Novi Sad na vodi
  • Jovan

    21.04.2016 14:17
    Wow
    Misliš ono lepo spolja, žalosno iznutra. Imaš takvih druže građevina u NS koliko hoćeš. Autobuska stanica kod Univera, pa Newyorker, Spens doduše ima on sadržaj iznutra ali je tužan. Ti bi još takvih građevina. Ej živote gde si šta si.
  • novosadjanka

    20.04.2016 11:30
    Ja vec duze vreme ne izlazim iz stanja depresije........
    Pojedinac je nista
    Grupa je nista
    Masa nam je potrebna!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti