Plac kod Spensa prodat za rekordnih 3,7 milijardi dinara

Parcela pored Spensa, koja je jedna od najskupljih u Novom Sadu u poslednjih par decenija, prodata je danas na javnoj licitaciji u Zavodu za izgradnju grada firmi "Nepi real estate project one" iz Novog Beograda po ceni od 3.774.000.000 dinara.

Početna cena od 2,5 milijardi dinara premašena je za milijardu dinara. Ovo je najveća cena ikad po kojoj je jedan plac u Novom Sadu prodat.

Za ovu lokaciju bio je zainteresovan još jedan ponuđač, "Shopping Center IV" D.O.O. Beograd, ali je on odustao na nižoj ceni nakon polusatnog licitiranja.

U pitanju je parcela od 32.948 kvadrata pored Spensa koja obuhvata sadašnje teniske terene, pomoćni stadion, prostor za atletske treninge i parking. Budući vlasnik će na ovoj parceli moći da sagradi poslovni objekat, u osnovi tržni centar, do visine od pet spratova ukupne površine od 115.318 kvadrata, što je veći prostor od Spensa (koji ima 85.091 kvadrata).

Prodajom ovog zemljišta, koje je opoziciona DS nazvala "gradskom srebrninom" zbog njene vrednosti, omogućena je izgradnja ogromnog tržnog centra pored već postojećeg gradskog Spensa i privatnog Merkatora.

Menadžer "Nepi real" Nemanja Savčić je nakon licitacije izjavio da su zadovoljni što su kupili ovo zemljište na kome planiraju da sagrade tržni centar. Prema njegovim rečima, firma "Nepi real estate project one" je osnovana nedavno kao ćerka firma južnoafričkog fonda "Nepi" koji je bavi izgradnjom i upravljanjem šoping centrima u većem broju zemalja. Savčić kaže da je zemljište kupljeno ne kako bi se preprodalo nekome, nego sa namerom da ovde ostanu i sagrade šoping centar.

"Nepi je već vlasnik šoping centra Kragujevac plaze, umalo smo postali i vlasnici Delta sitija, a sada ćemo doći i u Novi Sad. Prepoznali smo potencijal i želja je da se što pre krene sa realizacijom. Ipak, biće potrebno više meseci da se napravi projekat i dobiju sve potrebne dozvole za gradnju", naveo je Savčić za 021.rs.


On je rekao da su se za Novi Sad odlučili i zbog toga što je ova lokacija najpripremljenija, a i cena je bila odgovarajuća, mada nije želeo da otkrije do koje sume su bili spremni da licitiraju.

Menadžer "Nepi real"-a je izjavio i da je još rano da govore o samom objektu koji će biti sagrađen. Povodom pritužbi građana da Novi Sad ovako ostaje bez teniskih terena i drugih sportskih i javnih prostora, Savčić je rekao da je kompanija okrenuta saradnji sa lokalnim zajednicama i da će o tome tek biti reči.

Direktor Spensa Aleksandar Šukić ranije je 021.rs rekao da nije upućen u detalje prodaje gradske parcele pored Spensa, koja obuhvata terene zajedno sa parkingom ovog sportskog i poslovnog preduzeća. On je dodao da se nada da će neki procenat od prodaje biti uložen u Spens. Da će deo novca od prodaje parcele biti uložen u renoviranje Spensa potvrdio je ranije za 021 i član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar.

Autor: 021.rs

  • VladaN

    23.04.2016 12:07
    Gradska Kuća
    Mislim da najviše krpelja ima u Gradskoj kući.
  • Pedja

    22.04.2016 23:16
    Punomasni jogurt
    Ipak je sunovrat Novoga Sada,kao gradske sredine poceo kad je Sloba doveo ruralce,sa jogurtom,i hridima u ustima,koji su odrastali na proplancima i livadama ,bez elementarnog kucnog vaspitanja i odnosa prema bilo cemu lepom.Kako god da okrenes svodi se na to,na elementarnu nekulturu i primitivizam,,,,Novosadjani , su ustuknuli pred njima jer nisu navikli na takvo ponasanje,mnogi to nikad nisu ni videli,i to im se sada nazalost obija o glavu,kao i celoj Srbiji.Jednostavno iz primitivizma se nesto drugo nije moglo ni roditi.
  • Milos

    22.04.2016 21:26
    Gore da gore ne moze biti
    Onaj ko je odobrio ovako nesto a to je da se na datoj lokaciji izgradi trzni centar ima prvo izbiljnih problema sa samim sobom, a drugo, verovatno je dobio pare za tako nesto i treba ga prvo zatvoriti na jedno 5 do 10 godina a onda isterati iz drzave.

    Dozvoljavati da se pravi trzni centar pored Spensa koji to jeste kao i Merkatora koji takodje to jeste je kao da si sam sebi zab'o šestar u bubreg.

    I jos ako krenu da pricaju kako je to super investicija kako ce otvoriti nova radna mesta i bla...evo odmah sada neka ostane zapisana poruka da mogu slobodno da se ubiju, svi komplet koji to pricaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti