Prijava za novosadske vrtiće mnogo više od slobodnih mesta

Konkurs Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" za upis mališana za školsku 2016/2017. godinu je završen, a za ukupno 1.532 slobodna mesta u državnim vrtićima podneto je čak 5.748 prijava.

Rezultati konkursa, kako kaže Ružica Svorcan iz službe "Radosnog detinjstva" za upis, ispis i premeštaj, biće poznati 13. juna.

"Ove godine imamo toliki broj prijava, veći nego prethodnih puta, jer su konkurisali i oni koji će kasnije aplicirati za privatne vrtiće. Tek kada obradimo prijave, znaćemo koliko je dece od tog broja koja će biti razvrstana na privatne ustanove, po principu subvencija od Grada, a sada smo tek na početku tog procesa", kaže Svorcan.

Najmlađi Novosađani, starosti od šest meseci pa do polaska u školu, mogu biti upisani na celodnevni boravak, dok deca od tri do pet godina, kao i od pet godina do polaska u školu, mogu biti upisana i na poludnevni boravak. Roditelj ili staratelj, može konkurisati samo za onaj vrtić čija su slobodna mesta nazačena u Konkursu.

Više o ovoj temi i detaljima upisa u "Radosno detinjstvo" možete pročitati na sajtu "Dnevnika".

Autor: Dnevnik

  • //

    27.04.2016 17:37
    Moje dete je 2 godine bilo na listi čekanja i onda nam je grad dao opciju subvencije! Svaka čast jedna svetla tačka u gradskoj vlasti. Ja sada ne bih dala dete u RD jer su mi ovde uslovi sasvim ok, a o obrazovnom delu nemam nikakve zamerke maksimalno zadovoljni. A to što su ove godine uradili napravili su ludnicu jer su nas sve naterali da konkurišemo u RD iz samo njima poznatog razloga jer u toj ustanovi već odavno nema mesta i grupe su ogromne. Subvencije valjda neće ukidati....
    @Millos- Ne znam da li si roditelj i da li ti dete ide u privatan vrtić pa imaš loše iskustvo ali u ugovoru piše da se subvencije daju po broju dana provedenih u vrtiću, misliš da ne bi bilo suludo da su mališani svi uvek na broju? Ili je to neko tvoje mišljenje kako to funkcioniše?
  • nss

    27.04.2016 08:27
    nss
    citam i ne verujem ocima..opet vam krive vaspitacice a ne vlast koja rusi i zida gluposti po gradu umesto da siri mrezu ustanove...toliki prostori stoje prazni,pogledajte naslovnu sliku i bice vam jasno da ni za patike i tasne nema mesta i trece ustanova bi morala da prestane da prima decu ciji roditelji ne rade jer gomila njih dovodi podmlatak da za sitne pare ceo mesec jede i bude na toplom....nedopustivo je i da toliko zaposlenih ima u srbiji pa ih ima.....ne mogu da stanu svi i tackla
  • Minja

    26.04.2016 17:58
    Bože dragi, kakva količina gluposti! Čitam komentare i ne mogu da verujem. Informacija za sve vas koji lupetate: privatni vrtici nemaju istu cenu i proverite pre nego što počnete da lupetate. Moje dete ide u jedan privatni vrtič na Salajci ( ne želim da reklamiram vrtić, nije mi to namera) i cena sa subvencijama Grada mi je ista kao i da ide u državni sa jednom "malom" razlikom USLOVI SU NEUPOREDIVO BOLJI.
    Zato, prvo se informišite pa pišite.
    Nije svima zarada na prvom mestu, a najbolje bi bilo da novinari pošto već pišu na ovu temu, provere. Neka pozovu sve privatne vrtiće i neka to objave.
    hvala Gradu na subvencijama jer pomažu nama koji ne možemo da platimo taj iznos.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.