Tribina o biciklizmu i aktivizmu u utorak u KCNS

Debata "Bajs Sad - Novi Sad biciklistički grad" na temu biciklizma kao načina razmišljanja održaće se u utorak, 10. maja na Tribini mladih KCNS.

Ova debata spada u red "zelenih" zbog posvećenosti ekološkim pitanjima, a predstavlja susret laičke i stručne javnosti, institucija i osoba van njih. Pitanja koja se postavljaju, a o kojima će se diskutovati su:

- U čemu je praktična suština projekta "Novi Sad - zdrav grad" i da li je moguća njegova puna realizacija u postojećim finansijskim uslovima i delimično devastiranom urbanom ambijentu? Gde se biciklisti prepoznaju u okvirima zdravog grada i zašto su se samoorganizovali?

Učesnici tribine su:

- Dragica Jovišević, psiholog,  
- Biljana Pavlović, arhitekta i urbanista
- Vladimir Mrkajić, naučni radnik i aktivista

Dobar primer građanskog samoorganizovanja i delotvornog aktivizma je Kritična masa Novosadske biciklističke inicijative, koju će predstaviti Agneš Ćurčić Asodi.

Organizatori će, zajedno sa učesnicima, na kraju uputiti javne zahteve i predloge nadležnima, sa ciljem da se utiče na odluke na lokalnom nivou ali i na zakonska rešenja kojima se preuzima odgovornost za sveukupan održivi razvoj društvene zajednice.

Autor i moderator tribine je Danilo Koprivica. Tribina počinje u 18 časova.

  • Mastodont

    11.05.2016 11:38
    @ex chapman
    Još jednom, nadam se da će 'malena dečica koja jedva hodaju' koja lutaju ulicama biti oduzeta bahatim i nebrižljivim roditeljima i smeštena u porodice koje će im pružiti potrebnu ljubav. A kroz Zmaj Jovinu vozim svaki dan po nekoliko puta i željno očekujem da mi se javiš:)))
  • Eh

    11.05.2016 10:33
    "nećeš biti ni prvi ni poslednji kojeg ću skinuti sa bicikla i prevaspitati."

    Tako treba samo oštro i nasilnički poput hordi biciklističkih fašista koje svakoga ko kroči na biciklističku stazu našamaraju i prevaspitaju. Sigurna kuća za žrtve biciklističkog nasilja! Zaštitite isprebijane majke sa decom! Čapmana za premijera!

    Da, glupost i arogancija definitivno idu zajedno, a po svemu sudeći i nasilničko ponašanje.
  • ex chapman

    11.05.2016 10:02
    @Mastodont
    malena dečica koja jedva hodaju ti smetaju, idiote? nećeš biti ni prvi ni poslednji kojeg ću skinuti sa bicikla i prevaspitati. mom drugu je jedan takav manijak umalo zgazio dete. slučajno sam se našao na zgodnom mestu i zaustavio ga. vikao je i zvao komunalce. kad su došli i videli o čemu se radi opomenuli su ga da ne vozi više po pešačkoj zoni, a mene su opomenuli da ne smem da ga tučem iako je prekršio zakon. niko iz prepune Zmaj-Jovine nije prišao da ga "spase" jer su znali da sam u pravu. dakle koliko ti imaš prava da voziš po pešačkoj zoni toliko ja imam prava da te vaspitam kad te već roditelji nisu vaspitali. ili si možda odrastao u "hraniteljskoj porodici"? vidimo se u pešačkoj zoni, parku isl...
    povedi i drugare - jer ni ja neću ići sam :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti