Počinje uređenje prostora za gradnju Lidla u Novom Sadu

Četiri godine od kako je kompanija "Lidl" kupila građevinski plac između Novog naselja i Detelinare, konačno će početi radovi na uređenju, saznaje 021.

To potvrđuje ranija pisanja 021.rs da će 2017. godine na tom mestu biti otvoren ovaj nemački supermarket.

Prema tenderu koji je raspisao Zavod za izgradnju grada, Novi Sad će angažovati preduzeća koja će sagraditi pristupnu saobraćajnicu na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope, atmosfersku kanalizaciju i javno osvetljenje. Vrednost radova je procenjena na preko 28 miliona dinara, a radovi obuhvataju gradnju saobraćajnica iza postojeće benzinske pumpe ka budućem objektu "Lidla" i obližnjoj trafostanici, kao i uređenje prostora za kanalizaciju.

Podsetimo, "Lidl" je ovaj neuređeni plac na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope površine od 11.142 kvadrata kupio za 1,6 miliona evra, kako bi se tu napravio objekat od 2.000 kvadrata i 100 parking mesta.

Iz ove kompanije se proteklih godina nisu oglašavali povodom gradnje svog objekta, a tokom nedavne predizborne kampanje u Srbiji, najavili su da će u našoj zemlji početi da rade 2017. godine. Naime, politika "Lidla" koji poseduje lance trgovina u 26 zemalja, je da počne sa radom kada sagrade distrubitivni centar i bar desetak radnji.

Inače, "Lidl" planira da u Novom Sadu otvori najmanje još jedan objekat. Iako zvanično nije potvrđeno gde će to biti, posredno se tokom usvajanja urbanističkog plana za novu namenu prostora rasadnika na Futoškom putu videlo da je za tu lokaciju zainteresovana baš ova kompanija. Naime, ona je dala predloge kako da se uredi prostor za budući trgovinski objekat na toj lokaciji.

  • jeki

    13.05.2016 08:31
    Dobra vest prica se da ce i u Budisavi biti LIdl na skretanju za Kovilj.Svaka cast dobro razmisljanje blizu grada a i autoputevi su blizu.Bravo!!!!
  • ST - NS :) :)

    13.05.2016 00:49
    E, lipi moji Novosadjani :) Neka Lidla :) Prvo da odgovorim komentatoru ispod: u Lidla nema pivo za 0,20 e, vec se prodaju najnize po 0,50 e za 0,5l. Mozzarela od 125 gr na akciji kosta 0,60 e i najjeftinija je od sve konkurencije. Grana Padano ( talijanski sir za ribanje ) na akciji pakovanje od 200 gr kosta 2,5 e. Feta sir u limenci i salamuri od 1 kg na akciji kosta 6 e. Šumsko voce ( smrznuto ) 1 kg na akciji kosta 2,90 e. Nutella ( njemacka ) od 1kg bez akcije kosta 5,5e. Gel za tusiranje marke Cien ( dosta kvalitetan ) 1 l kosta 1,7 e. Ariel za bijelu robu ( njemacka proizvodnja ) od 6500 gr kosta 15 e. Da napomenem da se radi o trzistu Hrvatske, gdje je PDV 25 %, tako da bi u Srbiji ovdje nabrojani proizvodi trebali biti jos jeftiniji, a posebno u pocetku kada budu snizenja jos i veca da bi pridobili kupce. U Lidla imate cesto tematske sedmice svih zemalja iz EU, ali i USA te zemalja Azije, kada se prodaju proizvodi iz tih drzava. To bude jako zanimljivo, jer vidis nesto sta do tad nisi ima prilike. Onda imaju Deluxe serije proizvoda i jos svasta nesto. E, posebno jeftine garderobe kako za djecu, tako i za odrasle, kao i jeftini a kvalitetni alati, sve za dom i auto. Lidl je jedini u HR koji postuje sve praznike, i nikada na najvece praznike ne radi, i to uvijek spaja po dva dana, kako na Bozic, tako i na Novu godinu i Uskrs. Place u HR su oko 650 e za obicnog radnika, a u konkurencije oko 400 do 450 e. U ST imamo 3 Lidla, a u blizoj okolici joj 3. Preporucujem ga. Lp.
  • Tesla

    12.05.2016 22:23
    Lidl i Plata ???
    Moje mišljenje je da treba da bude što više konkurencije zbog cena .
    Slažem se neka postave Lidl i neka vidimo i to čudo ali...
    Radio sam u tržnom centru BIG-ce u NS gde sam radio svaki vikend i svaki praznik pošto se tada očekuje najveća gužva , navala kupaca kao da se deli džabe a slobodni dan dobiješ od ponedeljka do petka vikend nema šanse... Još stalno tako rade i rade za neku smešnu platu nazovimo je platom od 26000 !!! Čast izuzecima ali ih malo ima ! IDEA i RODA plaćaju od 23000- pa u zavisnosti kako i ko i na kakvoj je poziciji. Jedino što se bojim da nebude ista priča i u LIDLU da radnici rade za minimalac . Sve te preduzetnike treba stegnuti !!! Sreća još pelene nismo morali nositi kao ovi dole !!! Živi bili pa i to čudo dočekali . Dobro došao LIDL !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti