FOTO: Novosadski grobovi zarasli u travu i korov

Na Novom groblju ima i previše zelenila, s obzirom na to da se kroz travu i korov između grobova teško može hodati.

Ovu situaciju zatekao je juče na grobnom polju V gradskog groblja Novosađanin A.B. koji je primetio da su "grobovi obrasli u travu i korov toliko da se mnogima ne može prići, što je naročito problem za starije osobe".

"Ovakvo stanje je nedopustivo i postavlja se pitanje kakvo održavanje mi plaćamo, čiji je nemar doveo do ovakve sramne situacije i da li neko snosi odgovornost i posledice za ovo", pita se on.

Da za ovakvo stanje gradskog groblja ima više uzroka potvrđuju i iz JKP "Lisje", odakle poručuju da je zbog učestalih i intenzivnih kiša poslednjih nedelja njihova vrtlarska služba imala znatnih poteškoća sa košenjem trave.

"S obzirom da je u pitanju velika površina grobalja koju održavamo, molimo građane za razumevanje kada je košenje trave u pitanju. Naša vrtlarska služba uz dodatnu ispomoć svih ostalih službi još više će intenzivirati napore vezano za košenje trave u sledećim danima, kako bi građani bili zadovoljni sa izgledom grobalja kao i do sada", rekli su iz ovog javnog preduzeća.

Inače, "Lisje" po zakonu naplaćuje održavanje groblja u koje spada upravo održavanje zelenila i infrastrukturnih objekata na području groblja, dok se sama grobna mesta smatraju privatnim vlasništvom građana, koji imaju mogućnost da ih održavaju po sopstvenom nahođenju i željama.

  • E

    12.05.2016 10:19
    ovako
    Ista stvar se dešava u Gradskim sredinama, tj. dvorištima, a napokon sam saznao đe je problem.
    Npr. Gradsko zelenilo angažuje drugu firmu za košenje zelenih površina, plaća ih po kvadratu, i šta uradi ta firma-pokosi pored puteva i trotoara, dvorištima ne prilazi (tako da je trava u dvorištima npr. na Limanu do kolena, iako je proglašena najezda krpelja) a prijavi kao da je sve pokošeno.
    I tako se njima plati po fakturi za punu kvadraturu, a oni nisu pokosili ni delić, šta sledi onda podela profita.
    Molim 021 da ovu temu istraži!
  • grobljanski

    11.05.2016 15:57
    @zelena trava groblja naseg
    Šta se buniš narode?
    Glasali ste za grobara i njegove pomoćnike, čemu isčuđavanje ovakvom stanju?
  • Sale NS

    11.05.2016 10:53
    Mrš
    Tako je kada koalicionom partneru pripadne JKP od velike važnosti. Prvo je tu bio golobradi trećesrbijanac a posle ne znam ko. Daj Bože da se funkcije rasporede unutar jedne stranke, makar i ove advanced. Bolje će se raspoređivati sredstva iz budžeta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.