Formiranje novosadske Skupštine na čekanju

Odlazeća predsednica Skupštine grada Jelena Crnogorac još nije zakazala konstitutivnu sednicu novog saziva, a za sada nije poznato kada će to biti urađeno.

Kako je za 021.rs rečeno u Skupštini grada, predsednica ima još vremena da zakaže sednicu, jer je od ponedeljka tek počeo da teče rok od 15 dana u kom treba da se odredi datum zasedanja.

Prema našim nezvaničnim informacijama, na zakazivanje sednice će se još čekati, a datum zasedanja verovatno neće biti pre narednog meseca. Naime, čeka se da stranke postignu dogovore oko skupštinske većine.

Konkretno, pošto je više nego izvesno da će SNS nastaviti da upravlja gradom, sada je samo pitanje ko će im biti koalicioni partner pored SVM i najverovatnije odbornika Zelene stranke.

Podsetimo da je SNS osvojio 38 mandata i da sa odbornikom SVM-a i Zelene stranke ima dovoljnu polovinu za formiranje većine, a da se sada čeka na potez naprednjaka koga će pozvati da sa njima deli vlast. To bi mogao da bude SPS koji je bio partner prethodne četiri godine ili LSV koja je poslala više nego jasne poruke da je spremna za pravljenje koalicije.

  • Goran

    12.05.2016 11:41
    Ljiga..
    ..bila i ostala, a uskoro i zvanicno postala
  • LSV

    12.05.2016 10:27
    ovci
    LSV na sledećim izborima neće preći ni 1%, ako uđu u vlast sa strankom SNS koja je odavno najavila da joj je prioritet ograničenje autonomije Vojvodine.
    Sve je moguće u ovoj Smrdiji od zemlje!
  • Libe De NS

    11.05.2016 19:22
    Zeleno...
    Hoće li bar pozeleneti od sramote?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti