Trka "Velika nagrada Novog Sada" narednog vikenda

Trka "Velika nagrada Novog Sada", biće održana u subotu i nedelju, 21. i 22. maja, na Mišeluku.
Organizatori su najavili da će učestvovati više od 80 takmičara, raspoređenih u 11 klasa i četiri divizije.
 
- Učestvovaće i trkači iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Prošle godine bilo je oko 10.000 gledalaca, a ove godine očekujemo lepo vreme i više posetilaca - rekao je predsednik Sportskog auto moto karting kluba "021", Marko Sandiki i dodao da je povećan nivo bezbednosti na stazi.
 
Prateća aktivnost ove manifestacije biće javni čas o bezbednosti u saobraćaju, koji će se održati na Trgu slobode 20. maja.
 
- Sa dva trenažera pokazaćemo kakve posledice po učesnike u saobraćaju može imati nevezivanje pojasa, a na posebnom simulatoru pokazaćemo kako je to kada učestvujete u saobraćaju pod dejstvom alkohola - rekao je pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Zoran Alimpić. Građani će se upoznati sa značajem nošenja kacige na motoru i biciklu, dok će ekipa Doma zdravlja Novi Sad deliti materijal "Ne bez mene" i razgovarati sa građanima o štetnom uticaju alkohola na zdravlje i na vožnju.
 
Ulaznica za trku koja otvara sezonu košta 300 dinara, a deo prihoda od prodatih karata biće uplaćen u humanitarne svrhe.
  • Janika

    13.05.2016 14:25
    Tradicija.....
    Iako sam mnogo tolerantan novosađanin, te auto trke uopšte ne razumem i ja bih ih već sutra zabranio.
    Nisam ih razumeo ni kada su se vozile trke na mišeluku za vreme SFRJ, a tada se još most zatvarao preko celog vikenda, znači dva dana bez mosta.

    To da neko kaže da ja kao stari novosađanin u mom Novom Sadu moram da čekam u redu i u gužvi zbog par tih 'trkača' ne da nema smisla, nego je i bezobrazno.

    Auto treba da služi samo za prevoz od tačke A do tačke B, tako da ni ne smatram te auto trke za sport, ti vozači da hoće da budu sportisti, oni bi prešli na košarku ili tenis, na prave sportove,
    a ne na ove gde se tatini sinovi iživljavaju nad kolima i svima nama građanima.

    Ako već vole te trke, neka se lepo presele u taj Monte Karlo, tamo imaju te ulične trke i ulične staze i neka gnjave njih, a ne nas,
    ili nek se presele u Finsku,
    moj rođak se preselio u Finsku devedesetih zbog mafijaša koji su bili na vlasti,
    i kaže da tamo ludi finci bukvalno voze svaki vikend neke trke na svim mogućim i nemogućim stazama sa svakojakim vozilima, vozači su od 8. do 88. godina,
    e pa nek se lepo presele tamo kod tih finaca,
    i da ostave nama novosađanima grad kakav treba da bude, miran, tih, i pun tolerancije koju neće ugrožavati neki tatini sinovi sa bušnim auspusima.

    Možeš misliti, tradicija auto trka, e svašta

    Novi Sad je divan veliki (evropski) grad koji je odavno prerastao takve na silu izmišljene sportove kao što su auto trke

  • zoran

    13.05.2016 09:50
    servisna informacija
    Mogli ste da dodate i servisnu informaciju od kada do kada će biti zatvoren tunel, da li ceo dan 24 sata ili samo u vreme održavanja trka

    Svakako će biti haos. Prošle godine mi je trebalo 2 sata da dođem do kamenice. Pa bi ta informacija značila puno, i meni i ostalima
  • zivan

    13.05.2016 09:39
    Ostaje nejasno jesu li u pitanju auto, mtociklisticke ili trke kartinga...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti