Domaće devojke plaćene da budu "srodne duše" strancima

Sve češće se među oglasima na internetu može pronaći da se traže mlade žene za posao hostese na web sajtovima ili pak za fotografisanje i kastinge, a iza svega krije se dobro razrađen sistem prodaje onoga za čime svi tragamo - srodne duše.

Iako slični oglasi izgledaju da iza sebe kriju klasičnu prostituciju, ipak je po sredi malo sofisticiraniji posao gde se domaće devojke obučavaju i angažuju da u zamenu za novac razgovaraju sa strancima ubeđujući ih da su njhove srodne duše, svedoči za 021. M.Ć iz Beograda koja se bavi ovim poslom.

"Zaposlila sam se preko drugarice. U agenciji te pitaju da li se baviš još nečim jer za ovaj posao treba dosta vremena. Potrebno je da si maltene stalno na internetu da bi bila više vidljiva i da ti profil izlazi na prve strane. Tako čekaš muškarce, oni ti se javljaju jer im se dopalo nešto na tvom profilu, da li slika na kojoj su te našminkali ili nešto što o tebi piše na profilu", priča ona.

"Agencija te angažuje da aminuješ sve što muškarac kaže, možeš imati i svoje mišljenje, ali je važno da izigravaš njegovu srodnu dušu. Možeš da biraš iz koje zemlje želiš da te muškarci kontaktiraju, ja sam pristala samo na strance. Inače, zapravo niko od tih muškaraca ne zna da žene rade, oni misle da je za žene besplatno da koriste sajtove za traženje srodne duše, dok oni to sve uredno plaćaju", objašnjava M.Ć.

Jedna Novosađanka, koja je takođe želela da ostane anonimna, za 021 otkriva da je ovaj posao isprva radila kad je imala vremena i da bi dodatno zaradila, ali da je njen profil vremenom postao popularan, te je u posao uključila i svoje roditelje, brata i dečka, pa sada svi u smenama dežuraju na njenom profilu, dopisuju se za novac sa inostranim mladoženjama i zarađuju oko 2000$ mesečno.

Sistem plaćanja, kako nezvanično saznajemo, je vrlo jednostavan: samo za dopisivanje dobije se 0.18$ po minuti, za kucanje i gledanje 0.36$ (muškarac može devojku samo da gleda, ali ne i da sa njom direktno preko kamere razgovara), za slanje ličnih pisama plaća se po 1.5$, a tarifa je daleko veća ako devojka pristane da se skine ili direktno razgovara sa muškarcem.

S druge strane, klijenti biraju načine na koje žele sa svojom izabranicom da razgovaraju, plaćaju unapred na račun sajta, a imaju i opciju da pošalju poklon. "Meni su slali cveće i parfeme, tako što uplate na primer dodatnih 200$ koji bi trebalo meni da legnu na račun, ali se to zapravo uplaćuje agenciji. Zatim ja odem i kupim sebi to što je on želeo i uslikam se kao dokaz. Međutim, ako pokušaju da ne poštuju pravila sajta, odmah im bude uskraćeno da ga koriste, tako da nisam imala neprijatnosti", otkriva naša sagovornica.

  

Do koje mere je ovo razrađen posao na domaćim i stranim sajtovima za upoznavanje govori činjenica da u Novom Sadu i Beogradu postoji nekoliko agencija koje regrutuju devojke za dopisivanje. Pritom, najveći procenat zarađenog novca dobija menadžer devojke, manji deo agencija, dok najmanji deo dobija sama devojka koja radi posao.

O tome kako su pravno one vezane za agenciju, koja su njihova prava i da li imaju nekakve radne ugovore sa poslodavcima, devojke koje su pristale da govore za 021, nisu želele da otkriju.

  • Novosađanin

    13.05.2016 19:40
    Webcam hooker, moderno zanimanje.
    Chatuju, skidaju se, trljaju se, pa čak i više njih seksaju se pred kamerom dok ih voajeri plaćaju.

    ps. Još kad bi znali kakve lepotice žive od toga...
  • Hvala lepo na novcu

    13.05.2016 19:26
    Matori dinosaurus, čika, ima neka životna iskustva. Zna i nešto što nije iz ovozemaljske nauke.
    Karma postoji. Nesretne devojke koje se bave ovim teško će da završe udate.
    Ono čemu si se smejao kod drugog dođe tebi.
    Jednostavno, sudbina izravna tasove. Nema veze što neki ljudi to ne priznaju i ne razumeju.
    Imaće ceo život da se uvere u to. Kako činiš, tako ti se i čini.
  • Box

    13.05.2016 18:44
    Istina
    Ovde se ne radi o tome da ona radi na samo na svom profilu. Naime, poznato mi je da se jedna osoba predstavlja za mnogo vise devojaka i dopisuje se sa njima za novac. Vise devojaka, vise dopisivanja, vise novca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti