VIDEO: Ovako će teći saobraćaj nakon izgradnje solitera kod Pošte

Simulacija JP "Urbanizam" pokazuje da gradnja Galensovog solitera u centru grada neće uzrokovati saobraćajne gužve u centru Novog Sada.

Snimak ove saobraćajne simulacije je postavljen na Jutjubu i prikazuje protok vozila sada i kako će navodno izgledati posle gradnje 13-spratnice od 40.000 kvadrata.

Ono što se vidi iz snimka koji prikazuje saobraćaj između 13 i 14 časova, je da će vozila u Galensovu zgradu ulaziti bez problema i zakrčenja okolnih ulica.

Video zapis pokazuje da će se u ovaj kompleks ulaziti sa Trga galerija i iz Ulice Narodnih heroja, a izgleda da je planiran podzemni parking. Naime, ranije se spominjalo da će zgrada imati garažu od više stotina parking mesta, od čega  bi deo bio namenjen i ostalim građanima, a ne samo onima koji žive i rade u toj zgradi.



Izradu ove studije gradskog preduzeća, platio je Galens koji i zida zgradu. Podsetimo da uprava ovog javnog preduzeća, kao i gradska vlast podržavaju zidanje solitera i pored protivljenja stručne javnosti, građana i opozicije.

Gradnja Galensovog solitera još nije počela, jer još nisu dobili sve dozvole. Pre skoro dva meseca je uz proteste građana srušena zaštićena zgrada Komunalne banke i uklonjen spomenik posvećen jermenskoj porodici Čenazi na mestu nekadašnje Jermenske crkve.

  • Ime Novi Sad

    19.05.2016 18:54
    Ko im je dao saglasnost da koriste ime Mihajla Pupina??????
  • Novosadista

    19.05.2016 09:07
    Brate
    Sto niste odsekli ovo drvo na 1:13 :D
  • Motka

    18.05.2016 23:56
    DDD
    Nas LJEEEEPIII Novi Sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti