Ovan "Beli Gruja" šampion Novosadskog sajma

Najveći ovan izložen na 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu je "Beli Gruja", koji je poneo laskavu titulu šampiona Novosadskog sajma u konkurenciji ovnova.

"Beli Gruja" je virtemberg rase, a vlasništvo je Živorada Živkovića iz Obrenovca, koji se stočarstvom i ovčarstvom bavi skoro pune tri decenije, a na Novosadskom sajmu izlaže punih dvadeset godina.

"Šampion je ojagnjen na mom imanju pre tačno četiri godine i dok je bio jagnje, sve karakteristike su ukazivale na to da će jednog dana biti šampion, što se i ostvarilo", rekao je Živković i dodao da "Beli Gruja" ima 180 kilograma i da služi za priplod.

Po Živkovićevim rečima, "Beli Gruja" je vrlo pitome naravi, obzirom na to koliko je robustan, a poseban kvalitet mu je što daje izuzetno kvalitetno potomstvo. Trenutna cena mu je oko 1.500 evra.

U oboru Udruženja odgajivača ovaca "Obrenovac" na Novosadskom sajmu tokom 83. Međunarodnog poljoprivrednog sajma stigle su i dve prinove, jer se juče ojagnjila jedna ovca koja je na svet donela dva jagnjeta, što je izazvalo veliku pažnju posetilaca Sajma pogotovo onih najmlađih, koji su često milovali jagnjiće.

Međutim, zbog čestog dodirivanja jedno od jagnjadi je promenilo miris, pa ga je ovca odbacila i ne dozvoljava mu da sisa, ali će ta priča, po rečima Živkovića, imati srećan kraj, jer je on preuzeo brigu o jagnjetu i daje mu ovčije mleko na flašicu, tako da se odbačeni mališan potpuno oporavio i ojačao pa i trčkara po oboru.

  • IgorNS

    17.05.2016 08:40
    @tata
    U nedelju je bio porodicni dan - porodica sa decom do 16 godina su ulazila na sajam za 500din. Tako da ti ostane da se castis po 2 pljeske na sajmu. Ili pivo.
  • Žile

    17.05.2016 08:08
    Jel učestvovao 3D?
  • tata

    16.05.2016 22:47
    U nedelju seo i računam - žena i deca plus ja, samo za ulaznice iljadu i četirsto dinara, plus po pljesak i sokići, dva i po soma. Spakovali se i otišli u zoo vrt na Paliću, proveli se bogovski za maltene iste pare, bog da nas vidi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti