Ponovo odložen stečaj u "Stanu" jer se čeka ishod pregovora sa Litvancima

Odluka privrednog suda o inicijativi grupe radnika za pokretanje stečaja u JKP "Stan" odložena je po šesti put.
Ovu odluku je doneo predsedavajući sudija Vladislav Kurtek, poručivši da će se o toj odluci ponovo raspravljati 12. jula.
 
"Pred nama je izbor između najavljenog i mogućeg javno-privatnog partnerstva, koje znači opstanak i očuvanje radnih mesta, i stečaja koji praktično znači kraj postojanja pravnog lica. Zbog toga ćemo sačekati još malo da vidimo kako će se završiti pregovori sa potencijalnim partnerima", istakao je Kurtek.
 
Zainteresovanost za "Stan" je iskazala je litvanska kompanija "Siviniti" iz Kaunasa. Zastupnik "Stana" advokat Zoran Stojanović istakao je da je litvanski partner bio vrlo jasan po pitanju radnih mesta, odnosno svi radnici koji budu želeli, moći će da ostanu na radnim mestima.
 
Prema rečima v.d. direktora "Stana" Miloša Đurčića, ugovor o javno-privatnom partnerstvu Litvanci žele da zaključe na 25 godina. Spremni su i da sve dugove preduzeća, koji premašuju 500 miliona dinara, vrate u prvih deset godina. Nasuprot tome, grupa od dvadesetak radnika ovog preduzeća i dalje ne odustaje o inicijative za uvođenje stečaja.
 
Zoran Stojanović je dodao i da bi bilo realno da se završetak pregovara sa litvanskom kompanijom dogodi početkom jeseni. "Trenutno je u toku priprema dokumentacije za objavljivanje javnog poziva za javno-privatno partnerstvo. Taj poziv mora da bude usklađen sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, i priprema ga poseban stručni konsultant, čije troškove je već preuzeo 'Sviniti'. Očekujemo da poziv bude gotov do početka jula", naveo je ovaj advokat.
 
Nakon toga će poziv biti objavljen i neće važiti samo za Litvance, mada su oni, po svemu sudeći, najozbiljniji pretendent. 
  • dodik

    20.05.2016 15:00
    da pitam
    Ako se isplati tzv Litvancima da vrate dug na deset godina, sto se to ne isplati gradu ,zaposlenima ??? Ne razumem? Dali neko iz grad zna decidno nesta o ovome?? Hvallla
  • milos

    20.05.2016 09:48
    Da li je mozda vlasnik litvanske poynati postenja;ina gospodin Popic sa svojim mecenom Jelicem
  • zivan

    19.05.2016 08:55
    Da je bilo pameti grad nije trebalo ni da podrzzavi Stan, propalo drusstvno preduzece za odrzzavanje stanova. Ova delatnost je tipicno trzzissna i neuspessni propadaju. Podseticu, kada je pre 18 godina podrzzavljan Stan je imao manje od 70 zaposlenih, partijskim zaposljavanjem narastao je na preko 400. To je osnovni razlog kraha, a sve placaju poreski obveznici. Zbog stana je i uvedena izmissljena i preskupa usluga pregleda odzaka...
    Preduzece bi trebalo ssto pre likvidirati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti