Radnici "Zelenila" se odrekli dnevnice u ime bolesne Teodore Milić

Nakon juče održanog sastanka sa upravom preduzeća, radnici JKP "Gradsko zelenilo" odlučili su da imaju radnu subotu i svoju dnevnicu za taj dan doniraju za lečenje teško obolele Novosađanke Teodore Milić.

Kako je za 021.rs objasnio Aleksandar Bogdanović, direktor ovog javnog preduzeća, njegova ideja da se pomogne sugrađanki je jednoglasno usvojena, zbog čega se očekuje da sakupljena suma bude velika.

"Radnici "Zelenila" su ovu odluku doneli jednoglasno i očekujemo da to bude iznos od preko 600.000 dinara koje će radnici putem obustave sa ličnih primanja uplatiti na lični račun Teodore Milić. Ponosni smo što su radnici podržali ovu ideju jer smo svedoci koliko naši sugrađani već mesecima pokušavaju da sakupe potreban novac za njeno lečenje", rekao je Bogdanović. 

Radna subota za Teodoru Milić desiće se sutra, 21. maja, a sami radnici "Zelenila" nazvali su je "jedna dnevnica - jedan život".

"Iako su nam plate male, možda najmanje od svih javnih preduzeća u gradu, nije nam bilo teško da doniramo tu jednu dnevnicu za obolelo dete i želimo da apelujemo i na radnike drugih javnih preduzeća da takođe predlože sličnu akciju, jer kada bismo se svi mi, koliko nas radi u javnom sektoru odrekli samo te jedne dnevnice, sav potreban novac za njeno lečenje bi bio sakupljen", rekao je Nebojša Radaković, predstavnik radnika "Gradskog zelenila".

Ovoj humanitarnoj akciji već su se priključili i Teodorini drugari iz škole, koji će u subotu pomagati radnicima "Zelenila", ali i Fejsbuk grupa "Mame Novosađanke", koje su se obavezale da radnicima i deci tokom radnog dana donose kolače i sokove.

Kako smo saznali od Mirjane Stojanović, sestre Teodore Milić, ona se i dalje nalazi u Dečijoj bolnici u Novom Sadu i trenutno prima hemoterapiju, koja samo pomaže da joj se bolest dalje ne razvija. S obzirom na redak i težak oblik leukemije od koje boluje ova šesnaestogodišnjakinja, jedino metoda lečenja matičnim ćelijama joj može spasiti život. Lečenje se sprovodi između ostalog u Nemačkoj, kod doktorke našeg porekla Nadežde Basare, koja se čak odrekla svog honorara. Ali bez obzira na sve, za lečenje je potrebno sakupiti 138.000 evra i to bez troškova smeštaja i prevoza, a do sada je sakupljeno 43.000 evra. 

Podsetimo, Teodora je učenica drugog razreda Srednje tehničke škole "Mileva Marić Ajnštajn". Njeni drugari iz škole, ali i mnoga udruženja i pojedini Novosađani organizovali su do sada brojne humanitarne akcije kako bi joj pomogli.

Humani ponedeljak za Teodoru

Pored ove akcije, "Zelenilo" treću godinu zaredom nastavlja i sa Humanim ponedeljkom, pa će se tako u ponedeljak, 23. maja, na Štrandu takođe skupljati novac za obolelu devojčicu. Iz uprave "Zelenila" kažu da će ukoliko bude bilo loše vreme, ovu akciju nastaviti i narednog ponedeljka.

  • Mile

    20.05.2016 21:31
    Kada bi svi gradski funkcioneri bili kao A.Bogdanović još bih glasao za SNS.
  • malena

    20.05.2016 15:07
    za Teodoru
    lepa vest, kada bi se novosađani odrekli samo jedne kutije cigareta ova hrabra cura bi već davno bila na klinici, eto nas dvoje smo se odrekli cipela i nije nam žao !!
  • Gagec

    20.05.2016 14:21
    Bravo
    Svaka čast za radnike velikog srca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti