FOTO: Po Novom Sadu niču kišna jezera, niko odgovoran

U Ulici Stevana Musića, kao i na Bulevaru oslobođenja 40, tokom prethodnih kišnih dana između zgrada koje je predviđeno za parkiranje automobila, pojavile su se velike bare, nalik na mala jezera.

"Naše dvorište u centru grada u Ulici Stevana Musića, koje inače za parking koriste stanari naše i stanari Ulice Maksima Gorkog, u lošem je stanju već nekoliko godina", rekli su zabrinuti stanari za 021 i dodali da zbog pomenutog problema tokom kišnih dana dvorištem ne mogu ni da hodaju. Najveći problem pritom imaju deca i osobe koje se teže kreću, dok je automobili nekako uspevaju, ali opet otežano. 

Slična situacija je sa prostorom na Bulevaru oslobođenja 40-46, prostorom koji, prema rečima stanara, predstavlja "najveći parking u gradu koji se ne plaća".

""Parking servis" je asfaltirao samo deo prostora i "svoj" prostor ogradio stubićima, čime je dodatno onemogućeno mimoilaženje i prolaz vozila, pogotovo kada padne kiša. Mi stanari, roditelji, đaci Osnovne škole "Petefi Šandor" i deca vrtića "Palčica" svaki dan prolazimo kroz kaljugu i prašinu. Ukratko, radi se zapravo samo o 50 metara puta koji treba asfaltirati", kažu predstavnici skupštine stanara ovih ulaza.

Prema njihovim rečima, "Parking servis" im je obrazložio da je svoj deo prostora ogradio, te da će uskoro biti uveden i sistem naplate parkiranja.

Ovaj problem, kako kažu Novosađani, postoji već godinama i to ne samo na ovim lokacijama, ali ni sami ne znaju kome da se obrate za pomoć.

Iz "Parking servisa" kažu da su područja koja oni kontrolišu ograđena i sređena, te da građani odgovore treba da potraže u drugim javnim preduzećima. 

S druge strane u "Vodovodu i kanalizaciji" jasni su da ovo nisu pitanja za njih, već za ZIG. "Ova područja jesu proizvod nerešenog odvoda atmosferske vode, ali nisu u našoj nadležnosti jer se nalaze između zgrada. U slučaju Ulice Stevana Musića pomažemo kada odredimo poslove iz naše nadležnosti, i kada smo u mogućnosti pošaljemo vozilo da ispumpa nakupljenu vodu na javnoj površini", rekali su iz ovog preduzeća.

U JKP Zavod za izgradnu grada se za sada nisu oglašavali povodom ovih navoda.

  • Nova Srbija

    23.05.2016 18:59
    Zašto bi neko bio odgovoran, ako im i ovako dobro i napredno ide?
  • Markoni

    23.05.2016 16:25
    Krivi smo i mi sami
    Krivi smo i mi kao gradjani i stanari pojedinih zgrada sto nismo u stanju da se dogovorimo oko najbanalnije stvari! Toliko smo lenji da cekamo da nam sve uradi neko drugi! Nekad su postojale neke vrste radnih akcija pa su se sredjivali parkovi i ostale javne povrsine a sad smo toliko lenji da nismo u stanju da sredimo ni sopstveno dvoriste!
  • SRDJAN

    23.05.2016 14:10
    s
    Moja ulica u centru Kaca nema rasvetu vec 40 godina....Ima mnogo radikalnijih primera od ovih..Mislim da je jedino resenje da pare ostaju u mesnim zajednimcama od poreza i da na osnovu toga oni odrzavaju infrastrukturu...,,Drzavni posao,, komunalci i njihovi politicki naredbodavci uopste nece odreagovati na neke brlje gde oni ne prolaze,mracne prolaze,ulice itd ,to je jedino lokalno stanovnistvo zanima oni ga se sete samo kad su izbori ,pa ni tada....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti