VIDEO: Letnja škola engleskog jezika Avalon i ove godine

Letnja škola engleskog jezika “School is Cool” organizuje se i ove godine u Edukativnom centru Avalon.

"U samom centru Novog Sada, u srcu almaškog kraja, krije se zelena oaza, koja otvara magičan svet mašte i čarobnjaka. Nakon prolaska kroz peron 9 i 3/4, ulazi se u zemlju Avaloniju, magični svet. Ovo ne zvuči slučajno kao deo serijala o Hariju Poteru, već se radi o događaju koji se dešava u školi stranih jezika "Avalon", u njihovoj letnjoj školi engleskog jezika pod nazivom "School is cool"…”

Ovim rečima prošle godine najavljeno je otvaranje Letnje škole engleskog jezika, a ako vam se svidela prošlogodišnja tema Hari Potera, ove godine će vam se dopasti još više, jer vas Avalon vodi  na putovanje u jednu daleku zemlju Bostonske čajanke i Rock’n’Roll-a.

"Nakon što pristanu na obalu, prilikom izlaska iz Mayflower-a, polaznike dočekuju maskirani profesori, pripadnici indijanskih plemena: Sijuksa, Komanča, Apača i drugih, koji ih razvrstavaju u "plemena" po uzrastu, a organizatori ove letnje škole potrudili su se da osiguraju da ni jedan trenutak u ovom kampu ne podseća na školu i klasičnu nastavu engleskog jezika", kaže za 021 Sanja Mijatović Majin, direktorka Edukativnog centra  Avalon.

"Naša letnja škola svake godine ima drugačiju tematsku celinu. Ove godine nam je tema Avalon-Cowboys and Indians, pa smo naše prostorije pretvorili u daleki Severno-Američki kontinent, a mališanima smo napravili i brod Mayflower, Kip slobode, odore i kostime, pa čak i Deklaraciju nezavisnosti. Deca su raspoređena u nekoliko grupa, imaju po pet školskih časova dnevno, kreativne radionice i celokupan program Letnje škole se sprovodi na engleskom jeziku. Deci je u okviru kampa organizovan i ručak, tako da roditelji ne moraju ni o čemu da brinu", rekla je profesorica engleskog jezika Jovana Smoljanović i napomenula da pored ove letnje škole takođe organizuju i letnje kurseve engleskog i nemačkog jezika za sve uzraste.

Ovakav način organizacije časova engleskog jezika i učenje putem integrisanja sadržaja je jedinstven u Novom Sadu. Cilj ove letnje škole nije samo da se unapredi znanje engleskog jezika, već i da se na zanimljiv način deca uzrasta od 5 do 15 godina upoznaju sa opštom kulturom, ali naukama kao što su istorija, biologija, umetnost.

Škola stranih jezika Avalon već 13 godina pomaže Novosađanima, ali i strancima da nauče jezik koji ih zanima, a sve to u jedinstvenom ambijentu i uz pomoć stručnjaka. Pored činjenice da se posebna pažnja posvećuje stručnosti i kreativnosti profesorskog kadra, ova škola stranih jezika ima još jednu prednost - stacionirana je u samom centru grada, u Save Vukovića 21.

Škola se prostire na preko 150 kvadrata, u moderno opremljenom prostoru sa bibliotekom, računarima, projektorima i interaktivnim tablama. Pored savremeno opremljenih učionica i učionice posebno prilagođene za malu decu ali i odrasle, u Avalonu postoji i prostrano dvorište, savršeno za odmor od učenja uz kafu pored jezerceta.

Da vidite kako je izgledala prošla letnja škola pogledajte OVDE. Više o ovoj školi stranih jezika i njihovoj ponudi kurseva možete pogledati na njihovom sajtu OVDE ili na Fejsbuk stranici.

  • Cvrx

    26.05.2016 10:23
    Mile, gari u cemu je tvoj problem? Ljudi rade nesto lepo i korisno za decu i ulazu dosta truda, a ti baljezgas o politicki korektnim izrazima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti