Izvršitelji još nisu iselili Društvo književnika, čeka se formiranje gradske vlasti

Društvo književnika Vojvodine iz prostorija u Ulici Braće Ribnikara 5 na Grbavici još nije iseljeno zbog duga, jer je stopirano dok se ne formira nova gradska vlast.

Predsednik Udruženja Jovan Zivlak kaže za 021.rs da je trenutno status kvo i da JP "Poslovni prostor" i izvršitelj čekaju, jer književnici očekuju da će im Grad pomoći.

Zivlak se nada da će novo Gradsko veće, kao i budući član veća zadužen za kulturu, koji će stupiti na dužnost tokom juna, imati sluha i pomoći da se izmire dugovi. On podseća da je zakonski predviđeno da država preko svojih organa pokriva troškove reprezentativnih udruženja umetnika. To je tako regulisano u drugim opštinama, kao i na nivou republike, ali ne i u Novom Sadu.

"Nije ni suspendovano ni odloženo, nego je u nekom statusu mirovanja, kako bi nam se dala šansa da sa loaklnom upravom rešimo ovaj problem i izbegnemo skandal. Svi u Srbiji imaju razumevanja lokalne samouprave i rešen prostor tako što im opštine plaćaju zakup ili ih oslobađaju naknade za korišćenje prostora", priča Zivlak za 021.

Podsetimo da je "Poslovni prostor" angažovao izvršitelje zbog duga Društva od 450.000 dinara i da ovo nije prvi put da je bilo ovakvih problema. Do sada se to rešavalo tako što bi Grad garantovao da će književnici platiti dug, a oni bi sredstvima koja dobijaju za tekuće održavanje od Pokrajine ili Grada plaćali deo duga. Međutim, konačno rešenje do danas nije pronađeno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti