Poništen konkurs za izbor direktora Kulturnog centra Novog Sada

Na današnjoj sednici Upravnog odbora Kulturnog centra Novog Sada poništen je konkurs za izbor novog direktora.

Kako saznaje 021, odluka je doneta jednoglasno uz obrazloženje da "konkurs nije objavljen u Službenom glasniku, već samo u listovima Dnevnik i Politika".

Podsetimo, konkurs je objavljen 5. maja i bio je otvoren 15 dana. Na njega se prijavio aktuelni direktor Bojan Panaotović, nekadašnji direktor Miodrag Kajtez, violinista Predrag Veljić i Senka Bengin.

Panaotović, koji je na tu funkciju postavljen u junu kao v.d. nakon što je smenjen Andrej Fajgelj, smatra da konkurs za izbor novog direktora sve više podseća na špansku seriju, a sve manje na ozbiljan proces. - Štetno je da se od jedne uobičajene procedure prave performansi jer svako ko je nezadovoljan mojim radom može to javno ili u internoj komunikaciji da saopšti i ja ću se sam povući - kaže Panaotović.

Podsetimo, UO Kulturnog centra je već privukao pažnju javnosti u novembru prošle godine. Naime, Panaotoviću je vd status isticao 1. decembra, a pošto na konkursu za direktora nije bilo drugih kandidata, Upravni odbor je odlučio da on bude izabran na četvorogodišnji mandat. Ipak, nakon telefonskih poziva članovi UO su se "predomislili" i pose svega sat vremena sopstvenu odluku poništili.

Inače, u oglasu koji je objavljen u Dnevniku i Politici bilo je navedeno da se direktor bira na mandat od četiri godine, a da kandidati moraju da imaju visoko obrazovanje iz oblasti filoloških nauka, filozofije, sociologije, istorije, arheološke i klasične nauke, dramske i audio vizuelne umetnosti, muzičke i likovne umetnosti ili dizajna. Zainteresovani za mesto direktora takođe moraju imati i pet godina radnog iskustva u struci i u konkursnoj dokumentaciji predložiti program rada i razvoja za četiri godine.

  • Nikola

    27.05.2016 13:24
    Čeka se
    Čeka se da prvi Nazadnjak diplomira na filološkom fakultetu.
  • Moj

    27.05.2016 13:10
    predlog
    Vesnu Kaćanski za direktora! Ako je Selimir Radulović predloži.
  • Orwell Vegan

    27.05.2016 12:39
    Logo
    Uspravite logo KC. Krst nestaje, dobijate X. Povezite sve tacke i dobicete 6 trouglova. Slovo K na celu strukture, odnosno na glavi, nosi vrednost 66. A sada produzite sve linije. Dobicete duplo A, duplu strelu i Davidovu zvezdu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.