"Humani ponedeljak" 30. maja za pomoć Draženi-Trifuni Dudaković iz Kaća

"Humani ponedeljak" za Draženu-Trifunu Duduković iz Kaća, održaće se 30. maja na Štrandu.

Ulaz na plažu biće besplatan, a posetioci će imati priliku da novčane priloge ostave u kutijama koje će biti postavljene uz ulaze na plažu.

Dražena je devetogodišnja devojčica koja ima usporen psihomotorni razvoj, kao posledicu nedostatka kiseonika pri rođenju. Dražena ima minimalnu cerebralnu disfunkiju, kao i lakšu mentalnu retardaciju, a prohodala je tek sa 3,5 godine. I dalje ima problema sa održavanjem ravnoteže pri kretanju. Terapija koju su joj lekari prepisali sastoji se, između ostalog, u primanju korteksin injekcija koje se nabavljaju iz Rusije i staju 50 evra mesečno. Dodatni tretmani koštaju još 500 evra na mesečnom nivou.

"Gradsko zelenilo" je 15. juna prošle godine organizovalo akciju za malu Draženu i tom prilikom je prikupljeno preko 163.000 dinara. Međutim, u međuvremenu je porodicu Duduković zadesila tragedija, jer je pre manje od dva meseca, posle duge i teške bolesti, preminula Draženina majka Vesna. Devojčicin otac je ostao sam sa detetom kojem je neophodna stalna terapija, a njegova mesečna primanja trenutno iznose oko 18.000 dinara. U pitanje nisu došle samo Draženine terapije, već sama egzistencija porodice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti