FOTO, VIDEO: Takmičenje vozača autobusa u spretnosti

Vozač GSP "Novi Sad" Borislav Đuranović odneo je pobedu na tradicionalnom takmičenju u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini upravljanja autobusom, koje je održano u GSP "Novi Sad".
Osim vozača gradskog saobraćajnog preduzeća, na takmičenju su učestvovali i vozači "Feniks GiZ", "Laste", "Subotica transa" i "Arive" iz Požarevca.
 
Takmičari su, nakon popunjavanja testa o propisima u saobraćaju, na poligonu morali da u što kraćem vremenu pređu prepreke vožnje autobusa slalom u rikverc, da delom autobusa dodirnu loptu na stalku a da je ne sruše, da parkiraju u rikverc, te da zadnje točkove postave na obeležena mesta. 
 
 
Izvršni direktor GSP "Novi Sad" Nikola Jokić rekao je da ovo takmičenje ima za cilj da pokaže građanima da se nalaze u sigurnim rukama kada se voze gradskim prevozom.
 
"Godišnje prevezemo 15 miliona kilometara, dnevno prevezemo 300.000 putnika, i sve to vreme nam je bezbednost na prvom mestu. Zahvaljujući ovakvim vežbama imamo dobre rezultate kada je u pitanju smanjenje saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju naša vozila. Ipak, nedovoljna saobraćajna kultura učesnika u saobraćaju je i dalje najveća pretnja za bezbednost", poručio je Jokić.
 
  
 
Vozač GSP "Novi Sad" Milan Jovanović objasnio je da je izbegavanje prepreka i vožnja u rikverc lakša nego biti vozač autobusa u gradskom prevozu.
 
"Teško je biti vozač, jer je teško izdržati sav taj pritisak. Mi nismo samo vozači, nego vodimo računa o putnicima, bezbednosti u saobraćaju, drugim učesnicima. Sa druge strane i uslovi u kojima radimo su problematični, jer je tu dosta buke i prašine. Prepušteni smo sami sebi, kada imamo problem mi ga rešavamo sami, tek kasnije sve to prijavljujemo, to je problem. Napadi na vozače su učestali, skoro svaki mesec neko od nas bude napadnut", istakao je Jovanović.
 
Za trojicu najuspešnijih vozača Udruženje vozača "5. oktobar" je obezbedilo novčane naknade, dok su od sponzora dobili vaučere za putno osiguranje. 
 
  • RIZBO

    27.05.2016 18:46
    a ljubaznost i kultura
    u tome teško da mogu da se takmiče, uostalom ne mogu sve!
  • bojan

    27.05.2016 18:28
    bravo
    Svaka cast na lepoj tradiciji! Odlicno.
  • ja

    27.05.2016 18:05
    Svi kod Stošića u udruženje vozača. Svaka čast momci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti