Novi protest "Podrži RTV" u ponedeljak

Novi protest zbog smena na Radio-televiziji Vojvodine, održaće se u ponedeljak, 30. maja ispred glavnog ulaza te televizije, u Ulici Maksima Gorkog.

Organizatori navode da se novi protest organizuje jer Upravni odbor i novo rukovodstvo RTV-a nisu ispunili nijedan zahtev od onih koji su im upućeni na prethodnom skupu održanom 23. maja.

"Budući da novinari koji rade u toj kući, nisu dobili priliku da na RTV-u realizuju debatu uživo "O javnom servisu na javnom servisu" u kojoj bi učestvovali relevantni sagovornici, takvu debatu održaćemo ispred zgrade televizije. Odatle ćemo svi zajedno krenuti ka upravnoj zgradi RTV-a, u Ignjata Pavlasa 3, gde ćemo ponovo tražiti ostavke članova Upravnog odbora i ispunjenje naših ostalih zahteva", navodi inicijativa koju potpisuju novinari te kuće, a pod nazivom #podržiRTV.

Oni pozivaju Novosađane da stanu u odbranu programa javnog servisa Vojvodine i u odbranu urednika i voditelja Informativnog programa koji su smenjeni bez ikakvog obrazloženja. Protest počinje u 18 časova, a kako je izgledao prethodni na kojem se okupilo više od 1.000 građana, čitajte OVDE.

Upravni odbor RTV: Nema političkih pritisaka

Upravni odbor RTV danas je konstatovao da se zahvaljujući naporima svih zaposlenih, programske i poslovne aktivnosti nesmetano odvijaju, prema ustaljenoj proceduri.

Navodi se da je nastavljena redovna komunikacija i saradnja sa međunarodnim organizacijama i partnerima, poput OEBS-a i Dojče Velea, sa čijim su predstavnicima u prethodnim danima održani sastanci. Upravni odbor istovremeno naglašava da nije izložen političkim pritiscima i da radi isključivo u interesu boljitka i unapređenja programa i poslovanja pokrajinskog javnog medijskog servisa.

"Aktivnosti Upravnog odbora su usmerene u pravcu poboljšanja uslova rada zaposlenih. Na strateškom nivou, Upravni odbor nastavlja sa aktivnostima vezanim za izgradnju novog RTV doma", navodi se u saopštenju.

  • Radnik RTV

    29.05.2016 14:04
    @Liman
    Ti decko nemas pojma o RTV-u a pises gluposti! RTV je proizvodila program koji je bio gledan i cenjen u celoj bivsoj SFRJ a RTVNS je bila lider u proizvodnji decijeg i dokumentarnog programa,sto vas zute uopste ne interesuje vec samo politicka (zuta)propaganda! Kultne emisije poput Muzickog tobogana, Fora i fazona .... licno sam radio a u prenosima sportskih dogadjaja bili smo u vrhu JRT, a i dan danas smo sto se tice kadrova! Ovi sto danas prave cirkus rade to samo zbog svojih fotelja i plata a RTV su materijaalno i moralno unistili!!! RTV je danas podstanar, nemamo svoju zgradu,tehnika je zastarela i vise ne mozemo sa njom nista ozbiljno da radimo! Sportske prenose po kojima smo bili poznati i cenjeni cak i u bivsoj SFRJ vise nismo u stanju da radimo zbog zastarele tehnike! Na primer utakmice odbojke,rukometa gde je Vosa nastupala u ligi sampiona mi ne mozemo da snimamo jer nasa tehnika ne zdovoljava standarde EU ! Da ne duzim lupas nemas pojma o stanju u RTV! Pa nije RTV par urednika i prezentera jutarnjeg i informativnog programa ( Milica Kravic.........) RTV je mnogo vise, bio a nadam se i bice kad politika ne bude u prvom planu! A kolko su vajni protesranti finansijski ostetili i tehnicko programski devastitali nasu RTV, to co nadamse ispitati nadlezni organi! Liman - nemas pojma o RTV ali o politici izgleda imas!
  • Ne gledam TV

    28.05.2016 23:29
    Vreme je interneta
    Neću da plaćam pretplatu, ni za RTV ni za RTS.
    Privatizovati.Pa nek privatnik zapošljava koga hoće.Lako je tako živeti od takse na grbači gradjana i filozofirati.
    Sposobni i vredni će naći posao.
    Valjda i ja imam pravo da Vas NE FINANSIRAM.
  • Leo

    28.05.2016 16:33
    Hoće li deliti jogurt?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti