Samo 17 kazni za prljanje Novog Sada od početka godine

Komunalna policija je za prvih pet meseci ove godine napisala samo 17 prekršajnih prijava zbog prljanja grada.

U ovoj službi su za 021.rs naveli i da su po pitanju prljanja grada reagovali na 114 prijava građana i po službenoj dužnosti.

Gradska uprava za inspekcijske poslove nije precizirala zašto je napisano ovoliko malo kazni, pored čak deset puta više izlazaka na teren, ali se na osnovu ranije davanih podataka može pretpostaviti da u većini slučajeva komunalna policija ili inspekcija nisu uspeli da identifikuju počinioce. U Upravi navode i da u ovih 17 prijava preovlađuju kazne zbog istakanja fekalnih voda i ostavljanje otpada van posude za odlaganje smeća. 

Podsetimo da je prema zakonu i gradskim odlukama definisano da komunalna policija primenjuje svoja ovlašćenja prema osobama koje zatekne u činjenju prekršaja prljanja javne površine, što može biti bacanje otpada van posuda za odlaganje otpada, istakanje fekalnih voda, paljenje otpada, deponovanje smeća, prljanje i oštećenje javne površine i drugo.

Prekršiocima se izdaje prekršajni nalog i izriče novčana kazna u visini od 8.000 dinara.

  • stari Novi Sad

    02.06.2016 13:04
    Centar
    xxx Kad bi se ti i takvi kao ti vratili odakle su dosli Novi Sad bi bio kao nekad.
    Srecan ti put idi sto pre ...
  • Novosadjanin

    01.06.2016 14:43
    Svest
    Pa mi sto imamo svest zato i placamo komunalnu policiju da kaznjavaju one koji nemaodredjuje. Plate tri kazne i pojavo se svest. Dakle, komunalna policija je PLACENA da radi ono sto joj je posao, a ne da maltretira babe po pijaci. Treba, onda, ukinuti komunalnu policiju, pa neka bude kao sto nam svest odredjuje.
  • @Portparol

    01.06.2016 14:00
    @Portparol
    Ostavi ti svoju adresu kad si takav baja. Ili bar kazi kad ces doci u lokal, pa da vidis ko ce trpiti i da l ces pridodati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti