Na Štrandu sakupljeno više od 105.000 dinara za Draženu Duduković

Tokom drugog po redu "Humanog ponedeljka" ove sezone na Štrandu, za pomoć u lečenju devetogodišnje Dražene Duduković iz Kaća prikupljeno je 105.460 dinara.

Dražena ima usporen psihomotorni razvoj, kao posledicu nedostatka kiseonika prilikom rođenja. Ona boluje i od cerebralne disfunkcije, a prohodala je tek u četvrtoj godini. I dalje ima problema sa održavanjem ravnoteže pri kretanju.

Terapija koju su joj lekari prepisali sastoji se, između ostalog, u primanju korteksin inekcija, koje se nabavljaju iz Rusije i staju 50 evra mesečno. Dodatni tretmani koštaju još 500 evra na mesečnom nivou.

U ovom trenutku njen otac ne može da joj priušti potrebna lečenja, s obzirom na mesečna primanja od 18.000 dinara. Da situacija bude gora, Dražena je pre manje od dva meseca ostala bez majke, koja je preminula posle duge i teške bolesti.


 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.