"Parking servis" sređuje prostor za murale kod SNP-a

Murali koji su godinama stajali oko montažne garaže iza Srpskog narodnog pozorišta i sada su uništeni, uskoro bi mogli da budu zamenjeni novima.

U JKP "Parking sevis" kažu za 021.rs da su vremenom murali koji se nalaze na obodu garaže propali su zbog vremenskih uslova, ali i bahatosti pojedinaca, i da u tom preduzeću imaju volju da taj prostor urede.

To do sada nije urađeno jer je u pitanju relativno veliko ulaganje, a "Parking servis" se trudi da novac koristi za uređenje parkirališta.

"U pitanju je prostor ukupne površine od 157 m2, koji se sastoji iz osam velikih i tri manja segmenta. Odlučili smo da murale iskoristimo kao reklamni prostor i ustupimo zainteresovanim stranama, čak i uz simboličnu novčanu nadoknadu, uz uslov da sadržaj bude društveno odgovoran i u skladu sa politikom našeg preduzeća", kažu u "Parking servisu".

U ovom preduzeću čekaju da se neko javi za iznajmljivanje ovog prostora, nakon čega očekuju da će prostor ponovo biti oplemenjen i uređen prikladnim muralima. Naime, neće se raditi o klasičnim reklamama, nego će prostor biti iscrtan a ispod toga bi bila ostavljen prostor za neku reklamnu poruku.

Ranije su na zidovima montažne garaže bili vidljivi motivi Novog Sada iz ranijih vekova.

  • Bongule

    03.06.2016 17:07
    Ček - silne pare trose na uredjenje parking mesta pa nemajuda osmirglaju metalnu povrsinu i zalepe neke plasticne panele?

    Ma joj i parking servis u sluzbi samih sebe a ne nas gradjana. Da su u nasoj sluzbi ne bi ni postojali, eto toliko su uradili za nas. A sad da li se pare za adaptaciju toga uzimaju iz budzeta?

    Sve je to lepo za uredjenje ali u pozadini je uvek bre neka muljacina...
  • zivan

    03.06.2016 12:42
    Taj ali i mnoge druga atraktivnije prostore bi trebalo prepustiti umetnicima...
  • Biciklista

    03.06.2016 12:32
    bolje im je da....
    Bolje bi im bilo da, kada je NSBike već pod njima a ne neka samostalna firma, pare troše na unapređenje sistema za iznajmljivanje biciklova nego što se bave stvarima koje nisu uopšte njihova delatnost. Neka o lepoti grada brinu urbanisti (koji kako rade bolje da ne rade ništa) a ovi neka dižu nepropisno parkirane i obezbede doatne garaže...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.