SNS obezbedio većinu, potpisan sporazum sa Zelenom strankom

Predsednik Gradskog odbora SNS-a Miloš Vučević očekuje da na sednici Skupštine grada 17. jula ponovo bude izabran za gradonačelnika Novog Sada i da se tog dana formira lokalna vlast.

Vučević je nakon potpisivanja programskog sporazuma sa Zelenom strankom, koja je osvojila jedan mandat u novosadskoj Skupštini, naveo da će u narednim danima razgovarati sa drugim strankama oko podrške za formiranje vlasti.

On je dodao da većina nije sporna jer je koaliciji okupljenoj oko SNS-a, podršku već dao SVM i sa odbornikom Zelenih imaju dovoljno glasova, tačnije 40 od 78 odbornika. Kazao je i da sada traže partnere "koji su spremni da rade za Novi Sad".

Vučević smatra da neće biti razgovora sa odbornicima DS-a i pokreta "Dosta je bilo" jer su već pokazali da nisu spremni za ulazak u koaliciju sa njima, a da li će im podršku dati SRS, LSV ili SPS znaće nakon pregovora koji će biti narednih dana. Rekao je i da u pregovorima neće biti priče oko podele preduzeća i funkcija, već oko programa za dalji razvoj Novog Sada i rešavanja problema u gradu. Primer toga je i Zelena stranka koja je došla sa konkretnim idejama.

Inače, prema programskom sporazumu Zelene stranke i SNS, u naredne četiri godine lokalne vlasti će aktivno raditi na projektima zaštite životne sredine, rešavanju problema Gradske deponije, pasa i mačaka lutalica, parkiranja i slično.

  • Goran

    10.06.2016 08:52
    Danilo, SPS je 2014 godine iskazao gubitak pre oporezivanja prilikom predaje dužnosti SNS.
    Od preduzeća koje je poslovalo sa gubicima, racionalnim rešenjima došlo se do neto dobitka od 787 miliona dinara koji je najveći pozitivan rezultat u poslednjih 10 godina, a 20 puta veći u odnosu na 2013.godinu. U 2010.godini (za vreme Vladimira Jelića) poslovni gubitak je iznosio 871 milion dinara, tako da bi bilo SRAMOTNO za građane Novog Sada i zaposlene u Topalni da isti ponovo dobije Toplanu na upravljanje.
    Ekonomičnim I odgovornim poslovanjem popravnjena je likvidnost preduzeaća, a obaveze prema dobavljačima ( oko 2.700.000.000,00 dinara) i obaveze prema bankama (oko 2.100.000,00 еura) su izmirene.
    U 2014.godini, Novosadska toplana je izgradila i rekonstruisala preko 7 km vrelovodne mreže. U 2015.godini rekonstruisano je preko 12 km trase vrelovoda odnosno zamenjeno je 33.680 m cevi (što je izuzetan rezultat u realizaciji plana poslovanja u delu investicija na vrelovodima), a da ne spominjem ostale velike investicije na Toplani "Zapad". Direktor Arsović ne samo što je veliki stručnjak, nego je i izuzetan čovek i uliva veliko poštovanje i povrenje zaposlenih. Direktoru Arsoviću svaka čast na svemu što je uradio u Toplanu, a svi direktori javnih preduzeća bi mogli da slede njegov primer. Gradonačelnik može da se ponosi rezultatima koje je postigao d.Arsović, a mi zaposleni se ponosimo što imamao takvog direktora.
  • istina

    09.06.2016 09:02
    bu
    hahaha frka toplanskim botovima ako se jelić vrati
  • Zoks

    08.06.2016 13:23
    Komentar
    Peru detlica da su postavili bolje bi nam bilo ove krvopije isisase sve

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti