Svetsko prvenstvo u ribolovu 13. juna u Novom Sadu

Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu za nacije, u disciplini fider, biće održano u Novom Sadu na kanalu DTD od 13. do 19. juna.

Na ovom takmičenju će učestvovati ribolovci iz 28 zemalja, a jedina ekipa koja nije sa evropskog kontinenta na prvenstvu je Južna Afrika.

Takmičenje će biti održano na stazi dužine 3,5 kilometara podeljene na pet sektora, a ona se nalazi između Prevodnice i Dunava.

Svaki tim čini devet članova, od čega su šest ribolovci, a tri člana su u pratnji. Svaka ekipa će na samom takmičenju na vodi imati po pet ribolovaca, a rezultat će biti sabiran, što znači da se sabiraju poeni dva takmičarska dana.

Predsednik Saveta sportskih ribolovaca Srbije Dragan Bošković rekao je da je velika čast što je Novi Sad organizator ovako značajnog takmičenja.

- Ja sam, kao član Upravnog odbora Svetske riblovačke organizacije, imao priliku da čujem niz pohvala na račun Saveta sportskih ribolovaca Srbije, koji je u Novom Sadu organizovao Evropsko prvenstvo u ribolovu pre tri godine. Naša reprezentacija će učestvovati na ovom takmičenju, a imaćemo priliku da ugostimo najbolje svetske ekipe poput Italije, Engleske i Mađarske. Verujem da možemo da napravimo dobar rezultat, imamo veoma mladu ekipu, ali to što su mladi ne mora da znači da nemaju iskustva. Ovo je i za sam grad jedan dobar vid promocije, a aplicirali smo za još šest takmičenja, među kojima je i prvenstvo za osobe sa invaliditetom i penzionere - rekao je Bošković.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar kaže da Novi Sad preuzima primat u organizovanju velikih sportskih događaja.

- Više puta do sada smo pokazali da umemo da budemo dobri domaćini ovakvih manifestacija. Novi Sad je izrastao u grad koji zaslužuje najveća sportska takmičenja. Takođe, ovo je dobro i za turizam u našem gradu. Očekuje se oko 7.000 prenoćišta u trajanju prvenstva, zatim sleduje EP u košarci za veterane, gde se očekuje oko 9.000 prenoćišta, a posle toga je na redu i Egzit. Sve ovo jeste odlična promocija za Novi Sad - kaže Svilar.

Prvo takmičenje održaće se u subotu 18. juna sa početkom od 10 časova, a drugo dan kasnije u isto vreme.

Otvaranje je zakazano za 16.6. na igralištu Doma vojske Srbije od 16 časova. Takođe, ceremonija zatvaranja održaće se na istom mestu 19.6. sa početkom od 20 časova.

  • Zivan

    09.06.2016 14:56
    Ovo je bas veliko sportsko nadmetanje, pratice ga svi vodeci globalni mediji i Novi Sad ce biti u fokusu svetske javnosti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti