Počeo "Aplauz fest" na Novom naselju

Pozorišni festival "Aplauz fest" održava se ovog vikenda na Novom naselju.
Festival je juče počeo predstavama za decu, a uveče je u ispunjenoj sali škole "Milan Petrović" nastupio poznati glumac Zijah Sokolović u predstavi "Kobajagi me donela roda".
 
Ognjen Tomašević iz Udruženja "Novo kulturno naselje" kaže za 021.rs da sve zainteresovane i u preostala dva dana očekuje raznovrstan program.
 
"Stiglo nam je puno prijava na konkurs za festival i mi smo gledali da odaberemo različite vrste predstava, tako da se zadovolje svačije potrebe. Zbog toga ćemo imati i neke ozbiljne predstave, ali i stendap nastupe novosadskih komičara. Program za decu se prvog dana pokazao odličnim, jer se u jednom od najvećih vrtića u Novom Sadu tražilo mesto više", ističe Tomašević.
 
Danas i sutra se u vrtiću "Vendi" nastavlja dečiji program. Između ostalog, operu za decu "Crvenkapa" izvešće operski pevači Srpskog narodnog pozorišta. 
 
"Teško je bilo šta izdvojiti, jer su u pitanju različite predstave i zavisi ko šta voli. Danas i sutra ćemo imati i Nušićevu 'Ožalošćenu porodicu', ali i popularnu predstavu 'Ne igraj na Engleze', koja će zatvorit festivala. Program je kreiran tako da bude za svakoga po nešto", kaže Tomašević.
 
Ceo program za preostala dva dana možete pročitati OVDE.
  • ime

    11.06.2016 14:29
    Odlicno
    Svaka cast organizatorima i pokretacima Novonaseljskih akcija. Kao zitelj ovog dela grada, mislim da ne bi bilo lose iskoristi prostor iza "Uradi sam" ili tako neku slobodnu povrsinu za pozoriste na otvorenom sa tribinama ili bioskop na otvorenom. Zijah Sokolovic je dosao, zasto ne bi i drugi glumci imali predstave kod nas.
    Najbolje bi bilo kad bi dobili pozoriste, ali necemo preterivati..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti