Pokrenut prethodni stečajni postupak nad firmom "Dunav grupa agregati"

Privredni sud u Novom Sadu pokrenuo je prethodni stečajni postupak nad preduzećem "Dunav grupa agregati", što je 021.rs najavio pre dve nedelje.
Postupak se pokreće radi ispitivanja ispunjenosti uslova za sprovođenje stečaja u skladu sa pripremljenim planom reorganizacije. 
 
Zbog problema u ovom preduzeću, radnici su već nekoliko puta blokirali plovni saobraćaj na Dunavu, a predstavnik radnika Novica Cvetković je nedavno za 021.rs izjavio da radnici neće dopustiti da sve "tek tako" prođe, te je dodao da ne veruje u pomoć planova reorganizacije, jer je preduzeće u katastrofalnom stanju: "Sumnjam u ikakve planove reorganizacije, jer su brodovi i upravna zgrada u katastrofalnom stanju, bez ljudi i posade. Brodovi stoje privezani i usidreni, niko čak ni ne plaća ljude da čuvaju te objekte. Mnogo toga je pokradeno i uništeno, tako da čak nema ni čime da se radi".
 
Plan za reorganizaciju nekadašnjeg "Heroja Pinkija" je odbijen nekoliko puta, ali je sud sredinom maja odobrio novi rok za pripremu plana, čime je ujedno odložena i isplata zaostalih plata radnicima. Ovo preduzeće duguje Poreskoj upravi, radnicima i bankama preko pola milijarde dinara. Nekim radnicima, koji već pet godina nemaju povezan radni staž, a ni osiguranje, preduzeće duguje i po dva miliona dinara.
 
Vlasnik ovog preduzeća Dušan Borovica je nekoliko puta hapšen zbog sumnji da su njegove firme dobijale nezakonite kredite od Razvojne banke Vojvodine. Šest preduzeća kojima upravlja Borovica nalaze se u blokadi u iznosu od 1,5 milijardi dinara, od kojih je upravo nekadašnji "Heroj Pinki" najveći dužnik. 
 
Ročište za odlučivanje o predlogu i glasanje o Planu reorganizacije zakazano je za 29. jun, sa početkom u 12 časova u Privrednom sudu.
  • Sandra

    14.02.2017 12:24
    Čime se točno bavi to poduzeće Dunav grupa agregati ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti