Mirović novi premijer Vojvodine, nova Pokrajinska Vlada u ponedeljak

Igor Mirović će i definitivno biti novi predsednik Vlade Vojvodine, a kako će ona izgledati znaće se u ponedeljak.

Mirović je rekao da će se 20. juna održati sednica pokrajinskog parlamenta na kojoj će se formirati Vlada, kao i drugi organi pokrajinske vlasti.

- Sa Savezom vojvođanskih Mađara smo načelno dogovorili principe saradnje, a do petka, najkasnije subote, treba da definišemo odnose sa strankama koje svojim predlozima i sugestijama žele da podrže naš program - rekao je Mirović ne želeći da kalkuliše ko će se definitivno naći u pokrajinskoj Vladi.

Prethodno je danas premijer Aleksandar Vučić rekao da će predložiti Mirovića za novog premijera Vojvodine, "pošto ima iskustvo i energiju i važno je da taj proces završimo što pre". Podsetimo da je Mirović i ranije viđen kao novi pokrajinski premijer, što su najavljivale njegove stranačke kolege, navodeći ga kao najboljeg kandidata za tu funkciju.

On je Ekonomski fakultet završio u Novom Sadu. Obavljao je dužnost zamenika ministra finansija u Vladi Srbije od 1998. do 2000. godine, a direktor Zavoda za izgradnju grada bio je od 2004. do 2008. godine.

U septembru 2013. godine postaje ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave, a tu funkciju obavljao je sve do izbora u martu 2014. godine. Na funkciji potpredsednika Skupštine Novog Sada nalazio se od 1992. do 1994. godine, a u prošlom sazivu bio je potpredsednik Skupštine Vojvodine.

Na mestu predsednika novosadskog odbora Srpske radikalne stranke bio je 14 godina, a u Srpsku naprednu stranku prešao je u jesen 2008. Piše poeziju i do sada je objavio dve zbirke pesama: "Nebo nad Vizantijom" (1994) i "Kremen plamen" (2003).

  • LiManka

    16.06.2016 18:36
    @Mihajlo
    Pali brate, sve te tako šmrljava sa autošovinističkim stavovima tamo čekaju.
    Napusti javno preduzeće u kome si 2012. godine izgubio pozicije/privilegije, a sada ćeš i posao, jer si uvek bio (i ostao) nesposoban i nestručan.
  • Profi mitingaš

    16.06.2016 08:51
    Odma miting podrške!
  • Trag

    16.06.2016 06:37
    Znam te pusko dok si pistolj b
    Zapravo funkcija premijera Vojvodine je idealna za Mirovicece kvalifikacije tj.on je obican politikant. Premijer nicem ne sluzi, vec se bavi kadriranjem i izvlacenjem novca iz javnih institucija i glumatanjem sile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti