Marina Fratucan: "Radar" skinut s programa

Urednica emisije "Radar" Marina Fratucan izjavila je da je sinoć emitovana poslednja emisija.
Kako je navela, novo rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine (RTV) je, uz obrazloženje da se od 20. juna prelazi na "letnju šemu" emitovanja, skinulo tu emisiju sa programa.
 
"Takav potez smatram političkim pritiskom, jer je ovo bio najlakši način da se, pod izgovorom da se uvodi letnja šema, reše emisije koja je bila trn u oku svakoj vlasti, a naročito ovoj, i da tako spreče da se postavljaju pitanja koja se ne sviđaju premijeru", kazala je Marina Fratucan.
 
Ona je navela da je "Radar" emitovan svakog utorka, bez prestanka i bez obzira na godišnje doba, od septembra 2011. godine do sinoć. Dodala je da je vršiocu dužnosti glavne urednice Prvog programa RTV-a Nadi Kalkan poslala spisak mogućih tema koje bi se tokom leta obrađivale u "Radaru", ali joj je nakon toga saopšteno da emisija neće biti emitovana tokom leta, jer će u prvom planu biti "lakše teme".
 
Prema njenim rečima, spoljna produkcija koja proizvodi tu emisiju ima ugovor sa RTV-om do 30. juna.
  • Posmatrač

    18.06.2016 09:33
    Vrteška
    Stalno ista priča ,došli novi oterali prethodne a prethodni koji su došli na isti način kao i novi sada kažu oterali su nas po pritiskom.Godine mi dozvoljavaju da se setim da je i (bez uvrede)novinar Duško Bogdanović,svojevremeno došao na TV Novi Sad na isti ili sličan način.Kažu samo se pojavio jedno jutro u redakciji novi sto i novi radnik.Naravno ovim ne sporim da je Duci bio i jeste dobar novinar ali ovde govorimo o načinu dolaska na pozicije u medijskim kućama.Dakle i bivša komunistička vlast (kako je sada nazivaju ovo novopečeni demokrate i patrijote)je zapošljavala ljude na isti način kao i ovi danas.E to je problem koji je ostao .Sreća u nesreći je kad tako zaposleni ljudi budu dobri profesionalci i politički korektni ali na žalost takvi su retki jer je na delu uvek negativna selekcija.Zato principijelno gledano i Marina ali i dosta njih pre i posle nje su isti po tom pitanju.Zaposlili su se putem protekcija i veza a bilo je možda boljih novinara od njih ali to nisu mogli i ne mogu.To je suština priče a ne da li su politički podobni ili ne.
  • Milica Janjić

    17.06.2016 22:14
    Radar
    Plata 160000 din. mnogo "skromna" gospođa urednica!
  • Denis

    16.06.2016 00:04
    Ta emisija bila je "mlaka", hoću reći ništa naročito novo i bitno nismo u njoj čuli a predstavljala se kao "creme de la creme" nezavisnog novinarstva. Pre bi se reklo da je "odrađivana" nego da je išta ozbiljno rađeno u njoj. Bledo su se doticali tema iz borbe protiv korupcije a veoma popularna tema joj je bilo stanje na području bivše Jugoslavije, uz česta putovanja njihovih novinara po Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni... U jednoj od tih emisija Marina je anketirala ljude na ulicama bosanskih gradova sa pitanjem "da li će se BiH raspasti" što je bilo kranje neumesno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti