RTV: Fratucan zloupotrebila RTV

Kolegijum Informativnog programa Radio-televizije Vojvodine, reagujući na izjavu autorke emisije "Radar" Marine Fratucan da je ta emisija ukinuta, saopštio je danas da je "Fratucan zloupotrebila i prekršila ugovorene obaveze prema Radio-televizije Vojvodine.
Navode da s obzirom na to da je još u februaru, na zahtev bivšeg generalnog direktora Srđana Mihajlovića, potpisala aneks ugovora kojim se njen angažman skraćuje i umesto do kraja godine, traje do 30. juna.
 
Inače, letnja šema, koja počinje u ponedeljak, 20. juna, objašnjava Kolegijum, isključuje sve političke emisije, osim "Politbiroa".
 
Kolegijum ocenjuje da je Fratucan u emisiji "Radar" koja je emitovana u utorak 13. juna, "zloupotrebila i prekršila ugovorene obaveze prema RTV".
 
"Ona je, bez odobrenja glavnog i odgovornog urednika, drugu polovinu emisije montirala tokom emitovanja, te je, umesto odjavne špice, dodala deo koji predstavlja njen lični obračun sa kućom od koje mesečno dobija honorar u neto iznosu od 120 hiljada dinara", objašnjava Kolegijum.
 
Pritom, dodaje se u saopštenju, prosečna novinarska i urednička plata u RTV je oko 40 hiljada.
 
Prema oceni Kolegijuma, "Fratucan se i ranije, u više navrata, oglušila na upozorenja i bivšeg i aktuelnog rukovodstva da, time što ne dostavlja sinopsise emisija na vreme, te ne poštuje rokove montaže, niti predviđeno trajanje, ozbiljno krši programsku disciplinu".
 
Iako Fratucan nije zaposlena u RTV, napominje se u saopštenju, "morala bi da poštuje Etički kodeks ponašanja, koji nalaže da 'u obavljanju svoje profesionalne delatnosti u svakom javnom istupanju, vodi računa o poslovnim i programskim interesima i ugledu RTV'".
 
Fratucan je u ponedeljak uveče, "svojim neprofesionalnim političkim pamfletom na kraju emisije, povredila ne samo kodeks, već i prisvojila ekran, što je, pogotovo na javnom servisu, nedopustivo i podložno sankcijama", navodi se na kraju saopštenja Kolegijuma Informativnog programa RTV.
 
Sa druge strane, Marina Fratucan juče je saopštila da je "Radar" emitovan svakog utorka, bez prestanka i bez obzira na godišnje doba, od septembra 2011. godine do sinoć, i ocenila da je reč o političkom pritisku novog rukovodstva RTV.
  • NS21

    16.06.2016 11:48
    Podrska novinarki!
  • NS

    16.06.2016 11:28
    Ako je i bilo dilema o Vucicu...sad ih definitivno nema...
  • Sanja

    15.06.2016 23:27
    Neprofesionalnost
    Neprofesionalno od "profesionalca"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti