Novosadski kafići od danas rade sat duže

Svi novosadski ugostiteljski objekti od danas, 16. juna do 7. jula mogu da rade jedan sat duže.

Kako je 021 ranije pisao, novosadska vlast je krajem prošle nedelje odlučila da za vreme Evropskog prvenstva u košarci za veterane, "Interfesta", "Tamburica festa", "Infanta", "Sinema sitija" i Karavana "Moja Srbija", koji se održavaju u narednih mesec dana, odobri duži rad lokala za sat vremena.

Svi ugostiteljski objekti tako će moći da rade radnim danima i nedeljom do ponoći, a petkom i subotom do 1 sat posle ponoći.

Takođe, zbog održavanja "Exita" odobreno je da se radno vreme 8. i 9. jula produži do 2 sata, a 10. jula do ponoći. U obrazloženju, Gradsko veće je posebno napomenulo da se ovo ne odnosi na ugostiteljske objekte koji su već dobili posebno odobrenje za duže radno vreme.

  • Narcis

    16.06.2016 21:48
    Eto radosti za tatine sinove.
  • hertog

    16.06.2016 16:01
    retrospektiva
    Kada sam onomad ovde pisao da ce skracenjem radnog vremena ugostiteljskih objekata samo pogorsati situacija dobio sam nebrojeno minusa. Ali ajde...
    Bas sam ovih dana mnogo razgovarao sa ugostiteljima koji su i pored najbolje volje da zatvore radnje u 12, vikendom dobijali prijave jer gostima ne mogu da objasne da MORAJU da izadju do 12:15. Gosti su opusteni, ugostitelji ne mogu silom da ih izbace, a i ako ih izbace gosti im se nikad vise nece vratiti. Komunalna prodje u pola jedan i napise ugostitelju prijavu.
    Ironijom sudbine svu frustraciju na skracenje radnog vremena gosti su umesto na vlast usmerili na ugostitelje.
    Drugarica mi zivi na ribljoj pijaci i u proteklih mesec dana ne moze da spava od omladine koja se sada tu skuplja. Zovu i policiju, ali nema vajde.
    Pustite ugostitelje da rade do kada hoce, ali bez buke i imacemo miran grad i pitomiju omladinu. Zna se sta je kafic, a sta je diskoteka. A kada omladina dobije zaposlenje izlazice do 11-12 i ici ce mrtvi umorni na spavanje jer je sutra novi radni dan.
    Oni ugostitelji koji to ne budu mogli da ukapiraju treba da zavrse na stubu srama i da budu drakonski kaznjeni.
  • Zivan

    16.06.2016 14:15
    Ocekuje se da kada prodju festivali, svi kafici rade dva sata krace...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti