U subotu od 1.500 trkača na Noćnom maratonu

Više od 1.500 trkača iz Srbije, regiona i inostranstva učestvovaće na sedmom Noćnom maratonu u Novom Sadu, saopštili su danas organizatori.

Učesnici na sedmom Noćnom maratonu, koji će se održati u subotu 25. juna, odmeriće snage na jednoj od tri trke. Učešće je potvrdila većina pobednika prošlogodišnjeg Noćnog maratona među kojima su Nora Trklja, Samanta Gilice, Tijana Odobašić, Katarina Pohlod, Mirko Erdelji, Mladen Stevanović, kao i Mihal Šulja i Goran Vendlener, osvajači medalja na nedavno održanom prvenstvu Srbije u ultramaratonu.

Program počinje u 19.45, a odmah posle otvaranja manifestacije u 20 časova sa stadiona fudbalskog kluba Indeks počeće Mini maraton, trka za sve generacije na sedam kilometara. Maratonci i polumaratonci startovaće u 21.45.

Posle počasnog kruga na stadionu, sa kojeg će ih ispratiti bubnjari Sambanse, svi trkači će pratiti trasu koja ih ulicom Dr Zorana Đinđića i delom trotoara Bulevara cara Lazara vodi prema keju. Na obali Dunava se kejom trči do kraja šetališta kod mornarice gde je okret, a staza istim putem vraća trkače ponovo na stadion.

Maratonci moraju da savladaju šest krugova, a polumaratonci tri.

Priroda staze omogućava publici da navija za svoje favorite bodreći trkače duž čitavog Sunčanog keja, a na tribinama na stadionu na Đačkom igralištu ima mesta za one koji žele da prate vreme prolaza i ulazak trkača u cilj.

Osim ulice Dr Zorana Đinđića, zatvaranja saobraćaja neće biti, saopštili su organizatori.

  • pteranodon

    24.06.2016 03:29
    Da li ce medju tim trkacima biti i Keba ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti