Policija "češlja" dokumentaciju bivše pokrajinske vlasti

Tri specijalna policijska tima počela su da proveravaju dokumentaciju i poslovanje bivše vojvođanske vlasti, piše danas "Alo".

List navodi da se tim povodom očekuju hapšenja odmah nakon formiranja nove Vlade Srbije.

Potpuno nezavisni policijski timovi pokupili su iz Banovine dokumenta u istragama u vezi sa malverzacijama bivše pokrajinske vlasti, a posebno će biti ispitani slučajevi Razvojne banke Vojvodine i dvorca Heterlend. Sem tih, ispituju se i slučajevi koji se u policijskim istragama zovu "Dandu", "Prazna firma", "Zobeks", "Eco-fantom", "Užička veza", "Dvostruka prevara", "Sokolac", "Nestali pogon", "Donji veš", "Lager", itd.

Novi premijer Vojvodine Igor Mirović kaže da je odmah po stupanju na dužnost obrazovao posebne organe sa zadatkom da ispitaju sve sumnjive poslove. - Sve ćemo raditi po zakonu. Ko bude kriv, odgovaraće, to je sigurno. Svaki dinar moraće da bude opravdan - tvrdi Mirović.

Podsetimo, fokus SNS-a u Vojvodini je u poslednje dve godine bio usredsređen na optužbe o malverzacijama tadašnje pokrajinske vlasti koju je predvodila Demokratska stranka. Izneseno je niz teških optužbi na pokradene stotine miliona u brojnim slučajevima koji se vezuju za pokrajinsku vlast, a zbog različitih finansijskih malverzacija do sada su već bili privođeni iz DS-a Zoran Radoman, Milivoj Vrebalov i Momčilo Milović, a ranije i čelni ljudi iz Razvojne banke Vojvodine.

  • Grgolj

    26.06.2016 18:54
    Lele majke, što će da bude veselo kad se kroz tri-četiri godine bude češljla dokumentacija sadašnje vlasti!... (Neko će na tome možda i da doktorira.)
  • Pera

    26.06.2016 17:15
    moraju ma sta raditi
    Eto cime ce se baviti nova vojvodjanska vlast,onim cime bi prevashodno trebalo sigurno nece jer nisu sposobni i ne znaju.
  • Pićuka

    26.06.2016 16:40
    za Novosadjana
    Jeste Novosadjane, a pola tih koji su se nakrali tada, sada su SNS-u plus prepošteni Radikali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti