Mirović: Proveriću rad prethodne pokrajinske administracije

Novi predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović kaže da će uvesti korenite promene i izvršiti detaljnu proveru dosadašnjeg rada pokrajinske administracije.
"Glavni prioritet je ekonomski razvoj, a samim tim i komunikacija sa investitorima, dogradnja poslovnog ambijenta i pomoć nerazvijenim opštinama, kojih u Vojvodini, nažalost, ima puno. Drugi deo čine zajednički projekti sa opštinama i gradovima, a treći prioritet je rešavanje investicija koje su u toku, a koje se moraju završiti ubrzanim ritmom i nemilosrdnim kidanjem svih stega kojima su bile okovane. To su Žeželjev most, Narodno pozorište u Subotici, nastavak radova na izgradnji Kliničkog centra Vojvodine, Kamenica 2, koja je puštena u rad u predizborne svrhe a ne radi, i mnogi drugi", rekao je Mirović.
 
On navodi da je odmah od svojih saradnika tražio da naprave presek stanja, pogotovo kad je reč o analizi finansija u sekretarijatima, kako bi u najkraćem roku počeli sa primenom programa. "Tako ćemo odmah videti da li je bilo nekih malverzacija. Ukoliko jeste, ispitaćemo ko je za njih odgovoran i taj neko će biti priveden pred lice pravde", rekao je Mirović.
 
"Čekamo izveštaj iz svih pokrajinskih sekretarijata i najkasnije do 10. jula očekujem da ih usvojimo i da u skladu s njima analiziramo propuste, ali i potencijale, kako bismo već od jeseni mogli da krenemo sa odlukama koje treba da menjaju postojeće stanje u Vojvodini", kazao je on.
 
Ističe i da je poljoprivreda jedan od prioriteta kojoj će posvetiti posebnu pažnju. Govoreći o obrazovanju, rekao je da će Vlada početi obnovu osnovnih i srednjih škola i učeničkih i studentskih domova.
 
"Planiramo da napravimo razvojnu agenciju Vojvodine koja bi u sebi obuhvatala nekoliko dosadašnjih agencija i fondova sa ciljem da na jednom mestu imamo sve potencijale, finansijske elemente za podsticaje i za kontakt sa potencijalnim investitorima. Svih 45 vojvođanskih opština biće umreženo i naslonjeno na razvojnu agenciju Srbije koja, takođe, može da u komplementarnom sistemu pomogne u realizaciji naših projekata", rekao je Mirović.
 
"Posle 27 godina, ovo je kruna moje karijere u politici i pokušaću od Vlade Vojvodine da napravim jedan most, da bude saradnik, partner u potpunom sistemu jedinstva i saradnje sa republikom, koji vodi ka konkretnim rezultatima", naveo je novi vojvođanski premijer.
  • Gaja

    27.06.2016 18:48
    Opet
    Opet ce biti, kao za vreme u zigu, dogovori renoviranje. Ne bi me cudilo da opet prekopaju Dunavsku, Zmaj Jovinu u dr. Mozda otvore neku novu autobusku. PROVERI PRVO RAD POLICIJE!!! ZASTO STRANI DRZAVLJANI OVDE BORAVE.
  • Sremčina

    27.06.2016 14:07
    Par pitanja.

    Hoce li sadasnji precednik Vojvodjanske vlade povratiti sav dug republike Srbije prema Vojvodini posto cak ni tih ustavom zagarantovanih i bednih 7% nije uplacivano od kako je njegova stranka na vlasti?

    Da li ce Vojvodina ikad videti novac koji uplacuje EU Vojvodini kao Euro regiji cij je clan?


    O Behatono iATP-u necu ni da pocinjem.

    Prijatno i svako dobro.
  • VladaN

    27.06.2016 09:46
    @Sremac
    Pa na ravno da je jedino on koristi. Instalacija ima poseban profil da bi mogla da ga primi, pardon, ne njega već već toliku količinu izmeta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti