VIDEO: Kako izgleda sklapanje autobusa namenjenih Novosađanima

Gradski prevoznik je pre nekoliko dana konačno završio javnu nabavku za kupovinu pet solo autobusa na lizig i isporučilac će biti Ikarbus, saznaje 021.rs.

Vrednost lizinga je 96,8 miliona dinara, bez PDV-a, a davalac lizinga je "Intesa leasing" iz Beograda.

Ovih pet autobusa se kupuju tek sada jer je javna nabavka bila produžena zbog izmena u konkursnoj dokumentaciji. Autobusi bi na gradskim ulicama trebalo da se nađu tokom jeseni.

Kupovinom ovih autobusa, GSP nastavlja obnovu voznog parka, jer je početkom maja završen tender za kupovinu četiri solo autobusa, takođe od Ikarbusa, po ceni od 70 miliona dinara bez PDV-a.

U Novi Sad bi inače narednih dana trebalo da počnu da pristižu i prvi od 10 zglobnih autobusa iz Ikarbusa koje je GSP kupio za oko 2,5 miliona evra.

Inače, portal autobusi.net je tokom obilaska fabrike Ikarbus pre nekoliko dana zabeležio sklapanje zglobnih autobusa koji će doći narednih dana u Novi Sad.



Podsetimo da je Novi Sad u proteklih godinu dana dobio 16 novih solo autobusa koji sada već uveliko prevoze građane.

  • biljana

    09.07.2016 14:06
    Juce sam isla za Beograd,prema Ns je otislo 10- ak novih zglobnih autobusa... Zasto tek na jesen da krenu sa voznjom ? Kad prodje leto da ne trose klime ???
  • e tako

    08.07.2016 20:08
    Hocu klimu u autobusu! Redovno placam pokaznu, imam pravo da trazim.
    U svim autobusima koji su kupljeni pre par godina se ne moze sedeti u saragama ili u prvom redu do motora jer dimi i smrdi iz prostora motora.
    O higijeni autobusa da ne pricam, ima tu i nase krivice.. stare autobuse treba staviti u nocne polaske ne bi li se novi sacuvali od vandala.
  • Djordje

    08.07.2016 01:58
    Snimak nije za javnost
    Niko od radnika ne nosi zastitna sredstva poput naocara ili plasticnih slemova. Na snimku se takodje vidi kako operater dizalice pusi dok upravlja dizalicom. Sve je to odraz aljkavosti tog proizvodnog pogona i signalizuje potencijalnoim partnerima ili kupcima kakav kvalitet proizvoda moze da se ocekuje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti