Primenjena matematika novi smer na masteru PMF-a

Na Prirodno-matematičkom fakultetu akreditovan je novi studijski program master akademskih studija Primenjena matematika: nauka o podacima, na srpskom i engleskom jeziku.

Na ovaj program će u narednoj školskoj godini moći da se upiše 20 studenata na budžetu.

Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade dopunjena je Odluka o broju studenata za upis u prvu godinu master akademskih studija i doktorskih akademskih studija, koji se finansiraju iz budžeta AP Vojvodine, na fakultetima novosadskog Univerziteta u školskoj 2016/2017. godini.

  • pkg

    21.11.2016 17:42
    Interesuje me koliko je poena potrebno za budzet?
  • Anon

    21.07.2016 08:34
    @Remzi
    Znaci mislili ste na usmeni konkurs. Tako bi se izbeglo prepisivanje i bubanje napamet zbirki za prijemni (tamo gde postoje zbirke), ali komisija bi onda mogla da propusti "svoje" na stetu nekih koji mozda bolje znaju. Ali ako se to i zanemari, ko bi mogao da stigne da ispita sve te mlade ljude? To bi trajalo godinama (u ovom slucaju je mali broj studenata, ali tako nije na svim smerovima). Osim ako se takvi direktni razgovori ne bi vodili po nekom šablonu, da bi brze teklo, a tako opet dodjosmo do prijemnog ispita kakav sad postoji.

    Bilo bi mozda najbolje kad bi na budzet bili primljeni SVI koji zele da se upisu i to bez ikakvog konkursa, bilo usmenog, bilo pismenog (pa kasnije neka odustane onaj kome se ne svidi i sledece godine neka se upise negde drugde), ali nema se para za tako nesto.
  • remzi zecirovic

    21.07.2016 01:05
    @Anon
    ja mislim da vi mene niste razumeli, tamo odakle ja dolazim kazu, zadnji slif je mnogo kvalitetniji nenaucenom dati, nega vec naucenom. svi su dobri, jedini nacin da se nijansirano bolji izdvoje je samo direktan razgovor. sta ce prijemni ... da ce im biti (ne)placeno... smesno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti