RTS ništa ne košta, ali i dalje nezainteresovan za prenos mečeva Vojvodine

Građani koji žive van Vojvodine i nemaju kablovsku, ponovo će ostati uskraćeni za tv prenos meča 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Vojvodine i Dinama iz Minska koja se igra u četvrtak.
Radio-televizija Vojvodine je već sklopila dogovor sa beloruskom televizijom o prenosu meča, koji će se odigrati u četvrtak u Brestu. Ovo je za 021 potvrdio predsednik kluba Zoran Šćepanović, ističući da ne zna da li će nacionalni javni servis preneti utakmicu, te da to ne zavisi od FK Vojvodina.
 
"Nažalost, nismo mi ti koji odlučuju o prenosu, a smatramo da je veoma bitno da ostatak Srbije vidi igru našeg kluba. Trenutno, mi smo ti koji brane čast srpskog fudbala u Evropi u ovim kvalifikacijama i ne znam da li je više išta od toga dovoljno za prenos na RTS-u, o tome odlučuje redakcija samog servisa. Imam utisak da bi građani Srbije želeli da gledaju Vojvodinu, a da li će im se ispuniti ta želja, to treba neko drugi da odgovori", kaže Šćepanović.
 
Za sada je sigurno da će prenos meča iz Bresta biti samo na RTV iako RTS, pošto su prava već otkupljena, prenos može da preuzme od vojvođanskog javnog servisa potpuno besplatno.
 
Kako je za 021 rečeno u RTS, to ne znači da se situacija ne može promeniti, niti je reč o odluci da se utakmice iz Novog Sada nikada ne prenose. Ovogodišnji izostanak prenosa pravdaju popunjenošću programa, jer ih u narednom periodu očekuje prenos Olimpijade, koja počinje u petak, Superkupa i teniskog turnira u Sinsinatiju.
 
Međutim, ovo nije prvi put da javni servis ne prenosi utakmice Vojvođana. Slična polemika se povela i pre osam sezona, kada je u Novom Sadu gostovao Atletiko Madrid, a utakmicu su, osim prisutnih na stadionu, mogli da vide samo stanovnici pokrajine. Tada su navijači na jednom od transparenata napisali "RTS kiss my ass".
 
Šćepanović dodaje da se novosadski klub nalazi često na margini, barem kada su u pitanju mediji i prenosi utakmica.
 
"Simptomatično je da se to ponovo dešava. Teško je biti primećen, barem kada je reč o tv prenosu, sa tim već imamo iskustva. Ipak, mislim da je ovo nešto što zanima sportsku Srbiju i da će ona imati priliku da vidi šta god Vojvodina uradi. Naravno, mi ćemo se truditi da postignemo odlične rezultate. Kao što bi trebalo da imamo priliku da gledamo sve naše klubove i reprezentaciju, tako bi i građani trebali da imaju priliku da vide naše igrače", zaključio je Šćepanović.
 
Fudbaleri Vojvodine putuju u Belorusiju u sredu ujutru, gde će odigrati revanš protiv Dinama. U Novom Sadu rezultat je bio 1:1, a šta je trener Vojvodine Nenad Lalatović poručio pred put u Brest možete pročitati OVDE.
 
Prenos utakmice Dinamo - Vojvodina biće na prvom programu RTV u četvrtak, 4. avgusta od 19.45 časova.
  • ST

    03.08.2016 21:31
    Ulaskom u sponzorski pul,vecina ovih firmi hoce reklame u citavoj drzavi...Nije tu u pitanju fudbal...
  • Deks

    03.08.2016 13:11
    Jao oko čega vi vodite brigu da nije tužno bilo bi smešno.
  • Lala

    03.08.2016 11:05
    odvojeno plaćanje
    Neću da plaćam taksu ni za RTS ni za RTV ni odvojeno ni zajedno.Neću da plaćan nikako!
    Televizija je prevazidjeni medij.
    Privatizovati. I RTS i RTV.Dosta su živeli o trošku gradjana !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti