Gradnja parka između Detelinare i Novog naselja na "dugom štapu"

Da bi se napravio park na prostoru između Nove Detelinare i Novog naselja, potrebno je izmeniti Urbanistički plan, a potom i rešiti imovinsko-pravna pitanja sa Železnicama Srbije što se neće dogoditi u skorijoj budućnosti.

Naime, iako je bilo najavljeno da će Grad obezbediti sve uslove da gradnja parka na ovoj lokaciji počne i završi do kraja 2015. godine, više je nego izvesno da će ta ideja ostati samo na papiru ili će čekati godinama na realizaciju.

Ova zelena površina od oko deset hektara delimično je u vlasništvu Železnica Srbije i predstavlja ruglo, a ni posle godinu dana nema nikakvih pomaka u realizacij planova iako je Gradsko zelenilo odavno uradilo idejni projekat. Sam prostor je ograničen ulicama Radomira Raše Radujkova, Bulevarom Evrope, Ulicom Đorđa Nikšića-Johana i novoplaniranom Ulicom Milana Ješića Ibre.

Proteklih godina Nova Detelinara je sagrađena, a da prilikom izgradnje nije ostalo puno zelenih površina i evidentan je nedostatak zelenila. Ovde i na Novom naselju s kojim se graniči sada živi više desetina hiljada ljudi i najbliži parkovi, Futoški i park kod Železničke stanice nisu dovoljni da pokriju potrebe stanovnika.

Inače, urbanistički akti predviđaju da se tu sagradi nekoliko višespratnica, viših od 10 spratova. Promenom planova, zgrade bi zamenile zelene površine. Najveći problem je to što pruga prolazi kroz budući park, a taj problem mora da se reši sa Železnicama Srbije, što je na "dugom štapu".

Prema nezvaničnim procenama koje je 021.rs ranije dobio iz gradskih službi, za gradnju parka je potrebno od 100 do 120 miliona dinara.

  • šetač

    02.08.2016 21:19
    po bulevaru
    Ova vlast nije u stanju ni da odrzava zelene povrsine po bulevaru Evrope. Trava I drvece se suše jer sistem navodnjavanja na bulevaru Evrope ne radi u 2016. Osuseno je oko 35 stabala sto je ogromna steta!!!
  • Tea

    02.08.2016 21:14
    @ Planer
    Evo da vas razocaram izgubili ste opkladu(sigurno ste pedpostavljali da gubite pa su marke u pitanju).Gledali smo plan i nekoliko puta podnosili prigovor i nista.Pa normalno nismo mi jedan od "krkana".
  • Zanovetalo

    02.08.2016 20:05
    @planer
    Cim je u 100 maraka nisi ni ti. Morao bi onda ziveti ovde da bi te te stvari interesovale, a onda bi znao valjda i koje se valute ovde koriste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti