Uskoro konkurs organizacije "Čepom do osmeha" za pomoć novom detetu

Ekološko-humanitarna organizacija "Čepom do osmeha" u narednih osam dana objaviće konkurs za narednu humanitarnu akciju kojom će se nekoj mladoj osobi obezbediti pomagalo.

Za pomoć mogu konkurisati deca od tri do 18 godina i redovni studenti do 26 godina s bilo kojom smetnjom u razvoju i iz bilo kojeg dela Srbije. Prednost imaju roditelji koji su podstanari, samohrani roditelji i višečlane porodice. Sve informacije mogu se pratiti na sajtu ili Fejsbuk stranici "Čepom do osmeha".

Poslednja osoba kojoj je ova organizacija nedavno pomogla je David Vanevski iz Jabuke. On je jedanaesto dete kojem je ova organizacija pomogla.

Cena pomagala obično iznosi oko 100.000 dinara, a električna kolica za Davida, kao i ranije nabavljen električni vertikalizator za Milana Borenovića iz Šajkaša, dva su veća pomagala, koja su koštala oko 300.000 dinara.

"Prošle godine u junu objavili smo konkurs i tada je bilo odabrano troje dece. Za godinu pomogli smo četvoro dece, što je veliki uspeh s obzirom na to da su pomagala skupa. Konkretno, za Davida Vanevskog akcija je trajala oko pet meseci. Više se čepova skupi dok traje školska godina. Sada je zatišje, a već u septembru očekujemo zahuktavanje", kaže za "Dnevnik" predsednica organizacije "Čepom do osmeha" Vanja Petković.

Za pomenuta najskuplja pomagala potrebno je sakupiti oko deset tona čepova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti