Uz račune "Informatike" stižu i uplatnice UNICEF-a

Novosađani će uz julske račune "Informatike" dobiti i uplatnicu UNICEF-a, preko koje mogu da podrže rad roditeljske telefonske linije.

Kako je saopštila Informatika, svim zainteresovanim građanima omogućeno je da na već popunjenim uplatnicama dopišu željeni iznos donacije, te da plaćanje izvrše na šalterima pošte, odnosno banke po izboru.

U Beogradu je tokom prošlog meseca, kroz uplatnice UNICEF-a prispele uz junske račune za "Infostan", prikupljeno više od 900.000 dinara koji su preusmereni za pomoć i podršku ovoj liniji.

UNICEF u Srbiji uspostavio je roditeljsku liniju na besplatnom i poverljivom broju telefona 0800 007 000, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, kako bi roditeljima obezbedio besplatnu i stručnu pomoć savetnika. Linija trenutno radi od 17 do 20 časova svakoga dana, a kako bi funkcionisala punim kapacitetom, potrebne su nove donacije.

  • ex chapman

    04.08.2016 12:08
    javno?
    a što to lepo ne sakriju među one stavke "razno", "fiksno održavanje", "taksa na vazduh". kao što su sakrili ono osiguranje da nas dodatno pokradu. nije im dosta što izmišljaju nepostojeće usluge, nego nam još naturaju da plaćamo osiguranje koje ne vredi ni engedža.
    podržavam svaku altruističku inicijativu - pogotovo kad su deca u pitanju. ipak, zahvaljujući raznim prevarantima, ipak više volim da pomoć lično uručim onima kojima je potrebna. nekako nisam rad da se od moje pomoći plaćaju plate činovnika koji "humanitarno" rade u "humanitarnoj" organizaciji. a o proneverama da i ne govorimo. sećate se g-đe Rebrače? i ona je nešto skupljala za decu, pa se posle ispostavilo da je otišlo u njen džep!
  • Gerga

    04.08.2016 11:21
    Kad nisu popovi...
    Unicef mora ovako da "prosijači" od građana, a popovi lepo preko "države" dobiše doplatnu PTT marku za period 15.06-31.08.2016.??? Treba zanoviti vozni park...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti