FOTO: Klinika za hematologiju posle 30 godina dobila novu klima komoru

Klinika za hematologiju Kliničkog centra Vojvodine dobila je, nakon 30 godina, novu klima komoru, za šta je izdvojeno tri miliona dinara iz pokrajinskog budžeta.
Usled dotrajalosti, stari klimatizeri su prošle godine otkazali, zbog čega su životi pacijenata na ovom odeljenju bili ugroženi. Naime, bolesnicima sa akutnom leukemijom, koji se leče na Odeljenju za specijalnu negu i jedinici za transplantaciju, potrebni su posebni uslovi, a prečišćavanje vazduha i održavanje temperature su jedni od osnovnih.
 
Klimatizer u času prečisti 4.800 kubnih metara vazduha, a u sedam jednokrevetnih soba sterilnog bloka održava adekvatnu temperaturu.
 
 
U Vojvodini se svake godine registruje novih 50 pacijenata koji boluju od akutne leukemije, a Klinika za hematologiju je jedina ustanova u pokrajini gde se leči ova bolest.
  • pera

    10.08.2016 12:51
    kakvo ulaganje od 25 'iljada evra za ekonomiju koja brze raste od Nemacke.
    Nemacko stizemo (te) :)
    Posto je ono Jelicev mercedes koji nije njegov ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti