Đoković: Sekretarijat će brend "Najbolje iz Vojvodine" proširiti i na turizam

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković izjavio je danas da brend "Najbolje iz Vojvodine", čiju oznaku na korišćenje dodeljuje Pokrajinska vlada, treba proširiti i na oblast turizma, odnosno na turističke proizvode i turističke destinacije.

Time bi se, smatra on, turistički subjekti podstakli da kvalitet svojih usluga podignu na viši nivo koji će zadovoljiti izuzetno stroge kriterijume koji u toj oblasti važe u svetu. On je najavio da će sekretarijat na čijem je čelu, nakon detaljne analize brojnih turističkih manifestacija koje se održavaju u Vojvodini, izaći sa spiskom od dvadesetak turističkih priredbi koje su najprepoznatljivije i privlače najviše turista, koje su najznačajnije sa aspekta turističke promocije Vojvodine i Srbije i u koje treba investirati.

To će, po njegovim rečima podstaći i biti motiv i organizatorima onim manjih turističkih manifestacija da dostignu viši nivo kako bi se uvrstile u red top manifestacija kao što su Exit, "Velikogospojinski dani" u Bečeju, "Turijska kobasicijada" u Turiji, "Pasuljijada" u Temerinu, "Tamburica fest", "Dani piva" u Zrenjaninu, "Festival uličnih svirača" i "Tamburica fest" u Novom Sadu i drugi.

Biciklistima poseban tretman

Đoković je rekao da će u cilju promocije turizma u Vojvodini biti pokrenut pilot projekat u kom se biciklistima koji dolaze iz Evropske unije kroz turu "EuroVelo Routes" 6, 11 i 13 dele vaučeri za smeštaj i korišćenje ugostiteljskih usluga.

"Ideja je da na međunarodne biciklističke rute koje donose do 20.000 turista godišnje biciklistima podelimo vaučer koji bi oni mogli da potroše na salašu ili u nekom drugom turističko-ugostiteljskom objektu koji smo mi sertifikovali putem brenda "Najbolje iz Vojvodine", čime bi indirektno subvencionisali određene sadržaje", pojasnio je Đoković.

Po njegovim rečima na taj način bi se sistemski "uvezivala" dunavska infrastruktura i biciklistička infrastruktura sa ruralnim turizmom, uz uslov da se uvrsti i gastronomska i vinska ponuda, kao i organska proizvodnja hrane.  Govoreći o pojedinačnim segmentima turizma Đoković je istakao vinski turizam i verski turizmu, kao grane koje imaju mnogo potencijala jer su do sada nisu korišćene na pravi način.

Đoković je najavio da će već početkom naredne godine biti pripremljen akt o trističkoj strategiji Vojvodine kome će predhoditi detaljna analiza turistuičkih potencijala i turističkih resursa koja će biti sprovedena u saradnji sa Univerzitetom, hotelijerima, inspekcijskim službama i zainteresovanom javnošću.

  • Zvezdica

    15.08.2016 07:34
    shine
    A tebi verovatno krivo što nisu tvog šefa postavili....da možeš još 4god da se vozaš o državnom trošku i koristiš sve moguće i nemoguće privilegije?!Licemerje na sve strane!!!
  • Ozna

    13.08.2016 19:01
    db
    a vino od Bahatovića u znak zahvalnosti što te postavio........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti