Više od polovine prijava za socijalne stanove u Veterniku nepotpuno

Više od polovine prijava pristiglih na konkurs za dodelu 276 stanova u Veterniku izbeglicama nije potpuno.

Od 692 prijave koje su stigle gradskoj komisiji, čak 437 kandidata nije dostavilo potpunu dokumentaciju pa je komisija tražila da je dopune.

Rang lista biće objavljena krajem oktobra, ali ona neće biti konačna, jer će kandidati imati pravo žalbe.

Prema dosadašnjim prijavama, na konkurs su se mahom javile porodice s jednim i više dece.

Izgradnja stanova trebalo bi da počne početkom 2017. godine.

Pored izgradnje stanova u Veterniku koji će biti gotovi 2018. i o čemu je 021.rs nedavno i pisao, Grad će do kraja godine aplicirati i za sredstva za izgradnju 152 stana u Futogu. Grad Novi Sad nastavlja realizaciju i drugih projekata pomoći izbeglim licima. To su programi dodele paketa građevinskog materijala, kupovine montažnih i seoskih kuća.

Prema poslednjoj evidenciji, na teritoriji Novog Sada živi 26.982 lica koja imaju status izbeglog lica sa boravkom u Novom Sadu, i 25.413 izbeglica koje su u međuvremenu stekle ličnu kartu Novog Sada, ali takođe imaju pravo na pomoć u integraciji i stambenom zbrinjavanju.

  • @Banditica

    16.08.2016 15:39
    Mozda cu i ja nekom zvucati bahato, ali zbog cega se ocekuje da svako bude vlasnik stana? Ne postoji drzava na svetu gde su svi vlasnici stana, naprotiv, ljudima sa nizim primanjima (obicno nize obrazovanima u svetu) podstanarstvo je sudbina. Ovde je isto tako, samo mi nije jasno zbog cega ce se stan pokloniti nekom ko se doselio pre 20 godina ovde, a nekom ko nije nece?
  • @komentar

    16.08.2016 13:51
    Kao sto vec rekoh, blago onima koji nisu bili podstanari (ne svojom voljom i zarad licnog uzitka) pa su uspeli da ustete tolike desetihe hiljada...
    Ups, nisu stekli nista nego cekali da umre tetka da se konacno "skuce". Slazem se u potpunosti sa prethodnim komentarom..
  • Izbeglica

    16.08.2016 12:58
    Sta se palite, nece se graditi od vasih para, nego od donacija iz inostranstva. U pitanju je oko 175.000.000 evra, da se rese svi koji se jos nisu skucili. Ta donacija je dobijena pre 4 godine i jos se nista ne gradi. Sramota za vlast, samo gledaju kako da se ugrade.
    P.S. Mogao bih da se kladim da ni vi necete steci nekretninu za 20 godina ako ste podstanari. Ili cete naslediti stan otkupljen za 300 maraka ili kucu. Licno sam se skucio tek nakon 15 godina podstanarskog zivota i znam da nije lako kad svakog meseca placate kiriju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti